X

La Fiscalia Anticorrupció escorcolla durant més de 3 hores les oficines portuàries i empreses nàutiques de Maó

Investiga si s'ha afavorit a un grup menorquí d'empreses nàutiques, a qui en 2018 s'atorgà la gestió de 154 amarraments

24/07/2020

La Fiscalia Anticorrupció escorcolla durant més de 3 hores les oficines portuàries i empreses nàutiques de Maó

Anticorrupció investiga la concessió de 154 amarraments al port de Maó. Durant tot aquest divendres dematí s’han escorcollat les oficines d’Autoritat Portuària a Maó. I és que l’origen de la investigació són les suposades irregularitats comeses en l’adjudicació de 154 amarraments a una societat local. Però de moment no s’han practicat detencions.

El focus dels investigadors està posat en l’adjudicació de 154 amarraments al Moll de Ponent a la societat Marina Asmen, formada per un grup d’empreses nàutiques del port de Maó. Les mateixes que, ja abans, gestionaven la instal·lació i que es van constituir en una nova empresa per poder seguir fent-ho. La crearen el setembre del 2017 amb un capital social de 300.000 euros i seu en una nàutica del polígon i, 8 mesos després, aconseguien l’adjudicació. L’Autoritat Portuària ho justificà perquè era l’oferta més avantatjosa. Es comprometien a invertir-hi 140.000 euros i a pagar a l’administració una taxa anual de 81.000 euros.

És la segona vegada que la Fiscalia Anticorrupció irromp al port de Maó. El 2010 va apreciar irregularitats en l’adjudicació a Trapsa Yates de 165 amarraments al Moll de Llevant. També llavors es va investigar la cúpula de l’Autoritat Portuària i el màxim responsable de Trapsa, l’empresari Gerardo Díaz Ferrán. La investigació va acabar demostrant que el concurs s’havia falsejat, destapant alhora altres casos a Eivissa i Formentera, però les penes de presó que es sol·licitaven contra els condemnats van acabar sent substituïdes per multes econòmiques de poc més de 4.000 euros. Deu anys després, l’Autoritat Portuària encara no ha pogut fer efectiu tampoc el desallotjament per recuperar aquells pantalans.


El president de l’Autoritat Portuària, Gual de Torrella, s’acull al seu dret a no declarar
El Govern, respectuós amb la investigació que afecta a Autoritat Portuària

24/07/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT