X

Andreu Alcover no dimitirà per la seva imputació en la investigació a Sa Nostra

S'investiga si el grup Martín Gual va transferir doblers a Suïssa i a Portugal

17/10/2017

Andreu Alcover no dimitirà per la seva imputació en la investigació a Sa Nostra

Andreu Alcover diu que no dimitirà com a portaveu del PSIB al Parlament per la seva imputació en la investigació a Sa Nostra. Assegura que va entrar al consell d’administració de l’antiga caixa d’estalvis al 2010 i només va participar en una de les reunions a què fa referència la denúncia de la Fiscalia.

Alcover declararà a l’Audiència Nacional dia 19 de desembre. També ho hauran de fer els pròxims mesos els altres 20 membres del consell d’administració de Sa Nostra, que anomena la Fiscalia, com el president de la Cambra de Comerç, José Luis Roses, citat a declarar en qualitat d’empresari.

Sota sospita hi ha el finançament de Sa Nostra al grup Martí Gual per un import de 49 milions d’euros per comprar la finca de Son Bordoy, al Molinar de Palma, on el Govern de José Ramón Bauzá va aprovar construir-hi una urbanització a l’empara de la llei Carbonero. També la compra dels solars Son Morlà i Son Morlanet per 31 milions d’euros, on avui el regidor d’Urbanisme de Cort, José Hila, ha dit que no s’hi construirà res.

Unes operacions de finançament que Sa Nostra hauria fet sense tenir en compte el risc financer que suposaven i que varen deixar, segons la denúncia de la Fiscalia, un deute del grup Martín Gual amb Sa Nostra de 108 milions d’euros a finals de 2011. Tot i haver acumulat aquest deute, s’investiga si societats dependents de la promotora hauria transferit doblers a Suïssa, més de cinc milions d’euros, i a Portugal, més de 3 milions d’euros.

Investiguen també on són els 4 milions que Invernostra va lliurar a una de les societats a través d’un pagaré i que no han aconseguit localitzar.

17/10/2017

Comentaris:

(*) Camps obligatoris