X

Antoni Costa: “Hi ha una part del creixement econòmic que ja s’ha produït en qualitat, però encara és insuficient”

L'economia de les Illes ha crescut un 2,9% en el segon trimestre de l'any impulsada, principalment, pel sector serveis 

11/09/2024

Antoni Costa: “Hi ha una part del creixement econòmic que ja s’ha produït en qualitat, però encara és insuficient”

30

Amb un mercat laboral “robust i en màxims”, tal com recorda el Govern; una inflació més moderada, allunyada del 4% de fa poc més d’un any; i uns sectors productius dinàmics, l’economia de les Illes continua mostrant un fort creixement. Al segon trimestre, fins a fregar el 3% (2,9%). Ara bé, les dades confirmen, una vegada més, l’encara forta dependència de la nostra economia amb el sector serveis.

En aquest sentit, el vicepresident i conseller d’Economia, Hisenda i Innovació, Antoni Costa, ha reconegut que en els darrers 20 anys de creixement, el patró de creixement econòmic s’ha basat en la quantitat, però que, de cada vegada més, la qualitat va agafant més pes. Tot i això, diu Costa, “encara és insuficient”. “Sent conscients que les dades són les que són, la transició cap a un patró de creixement basat en el valor afegit és el nostre objectiu”, ha afegit Costa.

Per aconseguir-ho, el Govern aposta per una economia basada en la sostenibilitat social, econòmica i mediambiental. I en aquest sentit, les Illes Balears encara tenen una assignatura pendent amb el reciclatge i la generació de residus. Tot i que en els darrers 5 anys s’han reduït en prop d’un 8% els quilos de fems per habitants, els nivells de reciclatge queden molt allunyats dels de la Unió Europea. El reciclatge de residus generats a les Illes Balears està en el 23%; a Espanya, en el 39%; i a la UE, en el 49%. “Amb aquests nivells hi ha illes que tendran problemes de residus molt aviat. Mantenir aquests nivells farà les Illes insostenibles en conjunt”, ha dit Costa.

Posar solució al problema dels residus és un dels reptes, diu el Govern, al qual s’han d’enfrontar les Illes per continuar amb el desenvolupament econòmic. Però també n’hi ha d’altres: com l’habitatge o la renda per càpita, en caiguda en els darrers anys.

11/09/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT