X

Apneef reclama al Govern un complement salarial per als treballadors sociosanitaris

L'associació de les Pitiüses té quatre llocs de feina vacants per les dificultats per trobar habitatge

06/02/2024

Elena Gregori

L’associació de persones amb necessitats especials d’Eivissa i Formentera, APNEEF, requereix cobrir quatre llocs de feina d’una trentena que té en actiu, una plaça de logopèdia, una psicomotricista, una psicòloga i una plaça de fisioterapeuta a Formentera. La gerència d’APNNEF demana al Govern que inclogui els treballadors sociosanitaris dins el sector professional que podria rebre un complement salarial per fidelitzar el personal i garantir la cobertura.

La manca d’habitatge a les Pitiüses i també de treballadors especialitzats que vulguin residir a les Illes ha tocat de ple al sector sociosanitari, en el cor d’una institució que enguany compleix 25 anys donant servei a les famílies d’Eivissa i Formentera.

La gerent d’APNEEF, Carmen Boned, ha explicat que els darrers anys ha crescut la detecció d’alumnes amb necessitats especials, sobretot de l’espectre autista. Entre els usuaris de l’associació, es troben dos germans: Pau Torres, que pateix un retard cognitiu, i Lara, diagnosticada d’autisme amb afectació directa a la parla. Dos germans que duen prop de vuit anys rebent teràpies a APNEEF i que són per a moltes famílies un exemple d’esforç i superació.

25 anys d’APNEEF a Eivissa i Formentera

APNEEF atén gairebé 600 usuaris a l’any, treballen amb un pressupost anual d’un milió i mig d’euros, el 40 % és finançament públic i la resta, el 60 %, l’han de cercar a través de subvencions i la celebració d’actes benèfics. Les darreres dues dècades han aconseguit cobrir molts serveis que abans no existien, com el d’atenció primerenca, el servei de promoció a l’autonomia per als menors d’entre 6 i 11 anys amb dependència, el servei de promoció d’autonomia de 6 a 16 amb discapacitat, tractaments, rehabilitació i activitats d’oci i temps lliure.

“L’acompanyament i sentir que hi ha algú que els pot entendre és una garantia per les famílies”, ha assegurat Carmen Boned a IB3 Notícies. El nombre de famílies que acudeix a APNEEF ha augmentat la darrera dècada. Sobretot es fan intervencions a llarg termini, i al 12 % dels usuaris se’ls dona l’alta, mentre que la resta queda dins l’associació rebent teràpia.

El millor regal per als treballadors és sentir que les famílies diuen: Ens ho heu fet fàcil, gràcies a vosaltres hem assolit els objectius”. Fa 25 anys que ofereixen aquestes teràpies; un abans i un després per a la vida de moltes famílies pitiüses.

06/02/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris