política

Aprovat el decret de mesures urgents per a pal·liar els problemes d’habitatge

El decret llei, aprovat pel Consell de Govern, rebaixa de 75 a 50 els anys que es podrà cedir el sòl públic als promotors privats per fer habitatge de protecció oficial

Aprovat+el+decret+de+mesures+urgents+per+a+pal%C2%B7liar+els+problemes+d%27habitatge

Ampliar el parc públic d’habitatge i incorporar el sector privat per facilitar-ne l’accés és, segons el conseller de Mobilitat i Habitatge, Marc Pons, l’objectiu del decret aprovat aquest divendres. Finalment, es rebaixa a 50 els anys de cessió de sòl públic a promotors privats per a l’habitatge de protecció oficial de lloguer. Podem i Més s’oposaven frontalment a la proposta inicial de 75 anys. Entre les novetats hi destaca un règim sancionador d’entre 3.000 i 30.000 euros per a aquells que publicitin o comercialitzin infrahabitatges.

Els socis del pacte es mostren satisfets amb el decret d’habitatge, aprovat després d’una llarga negociació. La portaveu adjunta d’Unides Podem al Parlament, Esperança Sans, el text que ha tirat endavant “millorarà la vida dels ciutadans”. Des de Més per Mallorca, molt combatius en aquesta qüestió, reconeixen que el camí per arribar a un acord ha estat llarg, però consideren el resultat satisfactori: “Li posam de nota un 8,5”.

Fins ara, el Govern tenia el dret preferent de compra d’habitatges de protecció oficial, però amb aquest decret també ho podrà fer en totes les operacions que afectin entitats bancàries o promotors privats quan hi hagi habitatges llogats. D’altra banda, també s’inclouen mecanismes d’agilitat administrativa o que els grans tenidors hagin d’oferir lloguer social abans de desnonar.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

El Govern assessora a empresaris i treballadors sobre els ERTOS i altres mesures laborals

El que no està clar, és quan cobraran els treballadors afectats per un ERTO

El PP reclama al Govern una ajuda extraordinària pels centres d’educació infantil

La formació assenyala que tot i que han hagut de tancar les portes, continuen pagant impostos i despeses de manteniment

El Govern reclama a Madrid que alliberi el superàvit de consells i ajuntaments

L'Executiu demana que es pugui utilitzar el 100% del romanent del 2019

El Consell d’Eivissa habilitarà ajudes per al lloguer a causa de la crisi sanitària

També volen donar cobertura a les petites i mitjanes empreses, autònoms i famílies