X
8

Aquest dijous comencen les obres de reparació del vessament de Caló de s’Oli

Les feines duraran quinze dies i costaran 400.000 euros

28/09/2022

Aquest dijous comencen les obres de reparació del vessament de Caló de s’Oli

Aquest dijous començaran les obres per reparar l’origen del vessament d’aigües fecals que s’ha produït al Caló de s’Oli, al municipi de Sant Josep, a Eivissa. Les feines duraran un màxim de 15 dies i costaran 400.000 euros, perquè, segons ha informat la Conselleria de Medi Ambient, hauran de fer una canonada nova que rodegi tot l’auditori, ja que l’avaria es troba just sota aquesta edificació.

Recordem que el vessament es va produir dimarts al vespre, quan es va avariar el bombeig de la depuradora i es va rompre una canonada just sota de l’Auditori des Caló de s’Oli. L’Ajuntament de Sant Josep ha fet anàlisis en aigües de la zona que han donat negatiu en e-coli.

En aquests moments, hi ha dos projectes en espera per reformar la xarxa de clavegueram de la zona. Aquesta infraestructura data dels anys 70, quan no hi vivia gairebé ningú, però avui suporta una població de 15.000 habitants més les estades turístiques dels hotels.

Quant als projectes, per una banda, Sant Josep està en espera que la Conselleria de Medi Ambient els autoritzi a fer una nova estació de bombeig en alguns dels solars que han proposat, i, per l’altra, la Direcció General de Costa i Mar té sobre la taula un projecte per substituir la canonada que va des del bombeig final des Caló de s’Oli fins a la depuradora, segons ha informat l’alcalde del Consistori, Ángel Luís Guerrero.


Abaqua activa un pla de contingència a Caló de s’Oli i desvia els vessaments fecals a la mar

28/09/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT