X

La Seu acull quatre versions de la sibil·la: de l’Alguer, Barcelona, València i Balears

Una trobada històrica amb cantaires que han vengut des dels territoris catalanòfons on es conserva aquesta tradició

02/01/2024

La Seu acull quatre versions de la sibil·la: de l’Alguer, Barcelona, València i Balears

La catedral de Mallorca ha organitzat una trobada amb les sibil·les de les catedrals mediterrànies. Des de fa segles, el cant sona a la Seu, i a Santa Maria de l’Alguer i, recentment, s’ha recuperat a les catedrals de Barcelona i València.

La Seu de Mallorca acollirà, aquest dimarts, una taula rodona amb experts en la Sibil·la de cada una de les catedrals on es canta. Però, dins de la trobada cultural, hi ha una altra cita destacada. Per primer cop en la història aquest dimecres se sentiran dins la Seu les 4 versions del cant de la Sibil·la que s’interpreten a l’Alguer, Barcelona, València i les Balears.

A l’Alguer en diuen “Senyal del judici” i mai en més de cinc segles no s’ha deixat de cantar. A Barcelona, la recuperaren ja fa anys i les darreres matines la interpretà Mariona Llobera. També a València es torna a cantar i enguany la canta Noel López. L’acte de representació de les sibil·les serà aquest dimecres a les 7 del vespre i s’entrarà al temple per ordre d’arribada fins a completar la cabuda. També Esther Barceló, que enguany la cantà a la Seu, repetirà actuació.

02/01/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT