X

Aquest és el Tianet, el dolç típic de les festes de Sant Sebastià de Palma

La proposta del pastisser Lluís Pérez ha estat la guanyadora: una coca de garrova i taronja

31/01/2022

Aquest és el Tianet, el dolç típic de les festes de Sant Sebastià de Palma

Palma ja té Tianet de Sant Sebastià, el que a partir d’ara serà el dolç oficial de les festes del patró de la ciutat. La proposta guanyadora ha estat la presentada pel pastisser Lluís Pérez. Es tracta d’una coca de garrova i taronja, inspirada en la coca de patata que s’ha imposat a les altres cinc finalistes. Pérez ha explicat que a l’hora d’idear el seu pastís va pensar en un dolç que es pogués dur als foguerons típics de les festes de Palma. “Està pensat, també, per fer a casa, perquè sigui fàcil de fer i perquè entri en el receptari popular”, ha detallat Pérez. El Tianet està fet amb oli d’oliva, crema de garrova, praliné d’ametlles mallorquines i suc de taronja.

En aquest cas, la votació popular, que ha comptat amb més d’un milenar de vots, ha coincidit amb el veredicte del jurat professional. Ambdues valoracions han destacat el Tianet de Pérez com el millor per convertir-se en el pastís de les festes del patró de Palma. El gerent de l’Associació de Forners i Pastissers de les Illes Balears i també portaveu del jurat popular, Pep Magraner, ha apuntat que el Tianet guanyador ha destacat pel seu gust i textura.

La recepta del Tianet es farà pública amb l’objectiu que es converteixi en un símbol i tradició més de les festes de Sant Sebastià de Palma. El regidor de Participació Ciutadana de Palma, Alberto Jarabo, ha estat l’encarregat de donar a conèixer el guanyador del concurs. Un concurs que ha dinamitzat els forns i pastisseries durant les darreres setmanes, segons ha explicat Jarabo.

31/01/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris