societat

Aquesta setmana es podria convocar el concurs per a la rehabilitació del castell de Bellver

El primer concurs per redactar el projecte de rehabilitació va quedar desert

Aquesta+setmana+es+podria+convocar+el+concurs+per+a+la+rehabilitaci%C3%B3+del+castell+de+Bellver

Una estructura de contenció apuntala des de fa set anys la murada exterior que tomba cap a la banda de l’aparcament, devora les taquilles. Un estudi redactat a 2015 va alertar del preocupant estat de degradació de part del Castell de Bellver. Les successives intervencions i aplicació de nous materials dutes a terme durant el segle 20 feren mal a l’estructura.

Hi ha 942.000 euros concedits a l’Ajuntament de Palma per part del Consell de Mallorca al novembre passat amb càrrec a l’1’5% cultural de les inversions en carreteres. Cort convocà un concurs a principis d’any per a redactar-ne el projecte bàsic i el d’execució, però no s’hi presentà cap empresa. Aquesta setmana es tornarà a convocar amb unes condicions més assequibles.

Fa anys que veïnats i associacions proteccionistes com ARCA denuncien l’estat de degradació del monument declarat Bé d’Interès Cultural.

L’Ajuntament espera enguany encarregar un estudi previ per saber quines necessitats té el castell a 25 anys vista i redactar un pla director arquitectònic dins l’any que ve.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Localitzen una pastera amb cinc migrans a s’Estanyol (Llucmajor)

Segons ha informat la Delegació del govern, la Guàrdia Civil ha activat un dispositiu de cerca a la zona per si hi hagués més tripulants. Els cinc homes han estat...

Fracassa la negociació per intentar reactivar l’escorxador de Ciutadella

l'Ajuntament diu que els treballadors no accepten cap proposta. Mentre, l'altre escorxador de l'illa, el de Maó, avisa que no té prou personal per assumir més volum de feina

Es Castell tindrà el primer parc fotovoltaic públic de Balears

El projecte preveu que els ciutadans cobreixin 700.000 euros, més de la meitat de la inversió total

Manacor suspèn els concursos de Sant Antoni

De moment no s'han anul·lat les festes a l'espera de veure com evoluciona la pandèmia