societat

Aquesta setmana es podria convocar el concurs per a la rehabilitació del castell de Bellver

El primer concurs per redactar el projecte de rehabilitació va quedar desert

Aquesta+setmana+es+podria+convocar+el+concurs+per+a+la+rehabilitaci%C3%B3+del+castell+de+Bellver

Una estructura de contenció apuntala des de fa set anys la murada exterior que tomba cap a la banda de l’aparcament, devora les taquilles. Un estudi redactat a 2015 va alertar del preocupant estat de degradació de part del Castell de Bellver. Les successives intervencions i aplicació de nous materials dutes a terme durant el segle 20 feren mal a l’estructura.

Hi ha 942.000 euros concedits a l’Ajuntament de Palma per part del Consell de Mallorca al novembre passat amb càrrec a l’1’5% cultural de les inversions en carreteres. Cort convocà un concurs a principis d’any per a redactar-ne el projecte bàsic i el d’execució, però no s’hi presentà cap empresa. Aquesta setmana es tornarà a convocar amb unes condicions més assequibles.

Fa anys que veïnats i associacions proteccionistes com ARCA denuncien l’estat de degradació del monument declarat Bé d’Interès Cultural.

L’Ajuntament espera enguany encarregar un estudi previ per saber quines necessitats té el castell a 25 anys vista i redactar un pla director arquitectònic dins l’any que ve.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

El sector de les discoteques i la música en directe prepara les tres proves pilot

Al concert de Sidonie de divendres al Mallorca Live Summer hi podran assistir 5.000 persones dretes i sense distància de...

Uns emprenedors de Portocolom aposten per la navegació de lloguer i sostenible

Es troben a l'espera què arribin els motors elèctrics per propulsar els 2 vaixells que es construeixen actualment

Augmenten els punts de reciclatge per a càpsules de cafè

El principal productor de cafeteres d'aquesta classe ha firmat 10 convenis amb consistoris de les Illes per fer-se càrrec dels...