menorca

Aquesta tardor estaran a punt per ser visitades les primeres coves de Cala Blanca

Són les primeres coves subterrànies de titularitat i gestió públiques de tot l'Estat que s'obren al públic

Aquesta+tardor+estaran+a+punt+per+ser+visitades+les+primeres+coves+de+Cala+Blanca

Aquesta tardor estaran a punt per ser visitades les primeres coves subterrànies de titularitat i gestió públiques de tot l’Estat, les de Cala Blanca, a Ciutadella. Tot just aquest dimecres han començat les obres per al condicionament interior i l’accés a la Cova de s’Aigua: 2.500 metres quadrats de superfície i un llac interior que s’espera que serveixin com a revulsiu turístic per a la urbanització.

D’aquí a 4 mesos, ja no farà falta ni el casc ni la llanterna per endinsar-se a la primera de les coves de Cala Blanca que s’obrirà al públic. Acabades les obres de rehabilitació i neteja, aquest dimecres comencen les feines per fer més còmoda la visita. 400.000 euros per traçar un recorregut que permeti no perdre detall del tresor que avui desa la foscor. S’hi han d’instal·lar escales, il·luminar estalactites i estalagmites i construir un mirador per veure-hi la llacuna subterrània.

Abans que acabi l’any, la cova de s’Aigua s’obrirà al públic, mentre el Consell de Menorca estudia si cedirà o no la gestió de la seva explotació turística.

L’Institut Geològic i Miner d’Espanya considera tota una fita que l’explotació d’unes coves com les de Cala Blanca sigui de titularitat pública.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

El Consell anticipa 15 dies la posada en marxa del servei d’autobús per arribar al far de Favàritx

Fins el primer de juliol, però, es permetrà anar-hi també en vehicle particular

Prop de 200 obres formen la primera exposició d’Art Contemporani d’Alaior

Una parella de col·leccionistes ha decidit cedir de forma gratuïta, i durant cinc anys, obres d'artistes de renom com Joan...

40 famílies de Ciutadella es connectaran gratis a les plaques solars de la Mare de Déu del Toro

La tardor es posarà en marxa el primer projecte d'autoconsum energètic compartit que es posa en marxa a Menorca

Menorca recupera la major part de locals d’oci nocturn

A Maó, molts dels establiments van suspendre el permís que tenien per convertir-se en bars i restaurants i poder obrir i tenir terrasses a mesura que avançava la desescalada. Ara,...