X

Aquestes són les restriccions en vigor a partir d’avui i fins al 19 de juny

S'acaba el toc de queda a les Balears i el Govern "recomana" que les reunions socials en l'exterior siguin de 15 persones i de 10 a l'interior

04/06/2021

Aquestes són les restriccions en vigor a partir d’avui i fins al 19 de juny

EFE/ María Alonso Martos


Consulta aquí el BOIB amb les noves mesures sanitàries

Des d’aquest divendres 4 de juny i fins al 19 de juny entren en vigor una sèrie de restriccions que ja havia anunciat el Govern balear i que suposaran més relaxacions quant a les mesures sanitàries que regeixen les Illes Balears. Així, a partir d’avui, queda anul·lat el toc de queda, que en un principi havia de mantenir-se fins diumenge.

D’altra banda, el Govern “recomana” que les reunions socials en espais privats siguin de 15 persones a l’exterior i de 10 a l’interior. Això després que el Tribunal Suprem anul·làs aquest dijous la limitació del nombre de persones en les reunions socials, que impulsava el Govern balear, per considerar que no eren proporcionals tenint en compte la situació epidemiològica del territori. Aquesta mesura inclou també les reunions a les platges, que es mantindran tancades de les 22h a les 6h del matí.

Els bars i els restaurants podran  tenir un aforament de 10 persones per taula en exteriors i de 6 persones per taula en interiors i un màxim de 250 persones a terrasses i de 150 persones a interiors. En tots dos casos els establiments hauran de tancar a les dotze del vespre.

D’altra banda dues mesures es mantenen: la dels controls sanitaris a ports i aeroports per l’arribada de passatgers nacionals a les Balears i la de l’aforament als llocs de culte, que podran ocupar-se al 100%, sempre que es garanteixi el metre i mig de separació entre nuclis de convivència.

ARMENGOL SOBRE LA DECISIÓ DEL SUPREM: 

La presidenta de Balears, Francina Armengol, ha subratllat que totes les mesures restrictives adoptades pel Govern durant la pandèmia de la covid-19 s’han adoptat per a “protegir la població” i “salvar vides” i “totes”, ha ressaltat, han comptat amb l’aval del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears (TSJIB). En ocasió de la seva visita aquest divendres a la Fira Nàutica de Balears que se celebra en el Moll Vell de Palma, Armengol ha dit que no comparteix la decisió del Tribunal Suprem d’anul·lar el criteri del Govern de limitar el nombre de persones a les reunions socials a Balears.

PROHIBIT EL BOTELLOT: 

La Policia Local de Palma ha recordat que a Palma està prohibit fer botellot, tot i que ja no hi hagi toc de queda per la pandèmia. “El botellot està prohibit i el descans veïnal ha de ser sempre la prioritat”, assegura la Policia Local de Palma, que demana solidaritat a la ciutadania.


Els hotelers creuen que la flexibilització de les mesures per viatjar a Balears ajuda a la recuperació 

04/06/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris