X

Armengol i Aragonès reclamen l’extensió del fons covid mentre es resol l’infrafinançament

Ho han fet en la que ha estat la segona trobada des de octubre a Barcelona

24/11/2021

Armengol i Aragonès reclamen l’extensió del fons covid mentre es resol l’infrafinançament

Pere Aragonés i Francina Armengol en el Consolat de Mar

El president de la Generalitat, Pere Aragonès  y la presidenta del Govern Balear, Francina Armengol, han coincidit en reclamar l’extensió dels fons extraordinaris covid durant 2022 i el problema de l’infrafinançament. Aragonès ha defensat la necessitat de mantenir els recursos extraordinaris destinats a la lluita contra la pandèmia, ja sigui repetint el model de fons extraordinari Covid o amb un “fons de transició que permeti tenir els recursos complementaris” que ara no tenen les comunitats autònomes.

El president català considera que és necessari perquè la pandèmia no ha acabat i continua “havent-hi un augment de la despesa sanitària” que cal afrontar. Per la seva part, Armengol ha lamentat que per l’infrafinançament s’hagin hagut d’aportar recursos i ha assegurat que comparteix amb Catalunya el model d’afrontar la gestió de la pandèmia i la reactivació econòmica. “Per a això necessitem el finançament adequat”, ha afirmat.

Ho han dit avui en una compareixença conjunta després d’haver-se reunit en el Consolat de Mar, amb motiu de la clausura de les jornades d’homenatge a Gabriel Alomar, una figura clau en la vida política i cultural del segle XX i que enguany es compleix el 80 aniversari de la seva defunció.

En la que ha estat la seva segona trobada des que es reunissin a l’octubre a Barcelona, Aragonès ha demanat al Govern que no sigui còmplice de la possible reculada en la immersió lingüística, que defensa que compta amb un ampli consens en la societat catalana, i ha assegurat que no delegaran la responsabilitat als centres educatius.

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha exigit al Govern de Pedro Sánchez que faci una “clara defensa” del model d’immersió lingüística després que el Tribunal Suprem hagi ratificat l’obligació d’un mínim del 25% d’ensenyament en castellà dins del sistema educatiu català.

Quan a la reforma de la financiació, Aragonès ha desvinculat la demanda de allargar els recursos extraordinaris per al coronavirus de la possible reforma del sistema de finançament autonòmic. Respecte a les diferències entre regions, Francina Armengol ha afirmat que entèn que cada CCAA “defensi els seus interessos i els dels ciutadans als quals representa”.

La presidenta ha insistit que Balears s’enfronta al repte de la població flotant i de l’increment demogràfic constant que deriva en una major necessitat de recursos. “És de justícia que tots tinguem els mateixos recursos disponibles”, ha conclòs.

 

24/11/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris