X

El Dijous Bo omple de gent el centre d’Inca

Un dels punts més visitats és el mercat pagès 

16/11/2023

Imatge de l'ambient a primera hora del matí a la capital del Raiguer.

Redacció

Les expectatives s’han complit i el Dijous Bo ha omplert de gent el centre de la ciutat. 300 paradetes en 8 quilòmetres de fira, i un dels punts més visitats, el mercat pagès.

Totes les autoritats de les illes han estat presents en el sús de la fira de les fires celebrat davant l’Ajuntament d’Inca. La presidenta balear, Marga Prohens, ha destacat que avui Inca és el cor de Mallorca, sent aquesta cita “una fira que ens arrela a les nostres tradicions i cultura.” Per la seva banda Virgilio Moreno, batle de la capital del Raiguer, ha expressat que el bon temps acompanya i “ja ens dóna senyes de la gran diada que tendrem avui a la nostra ciutat.”

Des de primera hora d’aquest matí, els visitants poden gaudir d’una àmplia oferta a la capital del Raiguer. Un any més, hi ha el mercat tradicional pagès, la mostra de comerç, l’exposició de vehicles, camions i maquinària, mostra d’animals i un gran grup de paradetes gastronòmiques. També destaquen el concurs morfològic del porc negre a la plaça del Bestiar, l’exposició filatèlica en el centre parroquial de Santa Maria la Major o demostracions equines a la plaça de la Font Vella.

Els ciutadans que decideixin desplaçar-se amb cotxe (també hi ha la possibilitat de tren) tenen a la seva disposició diversos aparcaments dissuasius habilitats per l’Ajuntament. Hi ha fins a 44 punts d’estacionament amb capacitat per a 1.500 places. Com a novetat, enguany podrà aparcar-se en dos solars amb més de 250 places, situats al final de l’avinguda dels Reis Catòlics i a l’avinguda General Luque. Pel que fa al dispositiu de seguretat, el formen més de 200 efectius de Policia Local, Guàrdia Civil, seguretat privada, ambulàncies i emergències.

Dimecres Bo

A primera hora de l’horabaixa d’ahir dimecres i fins ben entrada la matinada, centenars de persones van gaudir del Dimecres Bo, la revetlla del Dijous Bo. Els locals d’oci situaren les barres a l’exterior, al voltant del Mercat Cobert. El batle d’Inca, Virgilio Moreno, ha assegurat avui matí que a la nit hi ha hagut pocs incidents i que hi ha hagut molta més afluència que l’any passat, sent un bon exemple de “civisme i tranquil·litat.”

Notícies relacionades >

16/11/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris