“La vaga general de Correus té un seguiment del 70% a les Balears”

CCOO i UGT denuncien una "sagnia d'ocupació i de contractes escombraries" a l'empresa postal

Delegació balear de Correus a la manifestació de Madrid


“El seguiment de la vaga de Correus a les Illes està essent molt bo”, ha assegurat Jaume Garau, delegat sindical de l’empresa per part d’UGT, sindicat majoritari, juntament amb Comissions Obreres. Els dos han organitzat aquest dimecres, dijous i divendres una aturada a tot l‘Estat i s’han manifestat a Madrid per denunciar la situació per la qual passa la companyia. Segons Garau, a les Balears, la protesta ha estat secundada pel 70% dels treballadors, Palma inclosa, i amb “municipis on el seguiment ha estat total, com Sóller, Peguera, Santa Ponça, Calvià, Cala d’Or o Cala Rajada”.

“Hi ha una sagnia d’ocupació i contractes escombraries”, han assegurat UGT i CCOO en un comunicat conjunt. Els representants dels treballadors insisteixen que l’empresa postal ja ha perdut més de 7.000 llocs de feina dels 55.000 que tenia el 2018, “i es col·loca en el nombre d’empleats més baix de la  història”, asseguren en una nota conjunta. CCOO i UGT també denuncien que Correus “oculta la seva intenció d’incloure” a l’oferta d’ocupació més de 3.000 llocs de feina parcials (40 % del total), “fet que elevaria els contractes escombraries actuals fins a un inacceptable 30 % del total de la plantilla”.

Per part seva, Correus ha subratllat en un comunicat que no hi ha cap pla de privatització, que tampoc no hi ha un transvasament d’activitat de Correus a Correus Express. També nega estar tancant oficines, ni centres de distribució. En matèria d’ocupació, la companyia postal diu que es troba immersa en un procés de transformació del seu model de negoci, sense privatització ni acomiadaments i qualifica com a “fals” que l’organisme es fragmenti. “Es tracta d’una reorganització interna que no afectarà la unitat de la companyia, amb una especialització per línies de negoci per millorar la gestió”, afirma.

Durant el període 2018-2021, afegeix Correus, s’han convocat 13.297 places per a personal laboral indefinit, de les quals 7.730 persones s’han incorporat a l’organització i ja està en marxa la convocatòria de 7.757 llocs indefinits més, la major oferta d’ocupació pública de l’empresa a dècades.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |