Per primer cop, els 9 parcs naturals de les Illes tenen un pla de sanitat forestal per millorar l'efectivitat de la mesura
Arranca la campanya per col·locar capses niu i afavorir els ocells depredadors de plagues com la processionària. Enguany, per primer cop, 9 parcs naturals tenen un pla de sanitat forestal per millorar-ne l’efectivitat, explica el cap de servei de Sanitat Forestal, Luís Núñez “hem vist quines espècies hi ha a cada zona i així podem posar les capses que els van millor per criar”.
I és que la mida del forat de la capsa determina l’ocell que hi habitarà. Dels 370 presents a les Balears, només una desena s’adapten bé a les capses niu i devoren insectes. Falzies, estornells, teuladers, xorics, i passaforadins, però sobretot, ataquen l’eruga el puput i el ferrerico, explica la biòloga i divulgadora, Cristina Fiol. A més, aclareix, el ferrerico és, dels dos, l’au que millor s’adapta a les capses.
També les ratapinyades tenen un paper rellevant en la lluita contra aquesta i altres plagues. Aquests mamífers voladors mengen papallons i Medi Natural instal·la capses refugi a llocs estratègics per frenar l’expansió de les plagues.
Medi Natural ha recollit tota aquesta tasca de la coneguda com a fauna auxiliar en una guia ‘Fauna auxiliar per al control de plagues forestals. Aus i quiròpters’ finançada amb doblers de l’Impost de Turisme Sostenible. Amb il·lustracions de Xavier Canyelles i texts de Cristina Fiol i David Garcia.
Els pollencins han sortit més tard cap a la finca per la pluja, però no han deixat de complir la tradició de berenar a Ternelles
S'han entregat al teatre Principal en una gala retransmesa en directe al YouTube d'IB3
Davant les càmeres d'IB3, durant el directe de la retransmissió de la festa ha agraït l'ajuda dels seus amics