X
16

Comença la 20a edició de la premiada Fira de Teatre Infantil i Juvenil de Vilafranca: “Hem lluitat molt”

El Consell de Mallorca ha resolt avui dotar amb 15.000 euros mitjançant una subvenció nominativa per a la FIET

13/10/2022

Comença la 20a edició de la premiada Fira de Teatre Infantil i Juvenil de Vilafranca: “Hem lluitat molt”

Ja ha començat una nova edició, i en fa vint, de la FIET, la Fira de Teatre Infantil i Juvenil de Vilafranca. “S’ha de seguir celebrar vint i vint i vint més perquè els espectadors, les companyies i els amants del teatre infantil s’ho mereixen”, explica un espectador que ha assistit aquest divendres a la jornada inaugural.


Consulta aquí la programació sencera

“Hem lluitat molt i la gent que vengui sàpiga per què hem lluitat”, convida el director de la FIET, Jaume Gomila, a tots els espectadors interessats en passar-se pel certamen, que durarà fins aquest diumenge. Una fira que en només unes setmanes ha passat de quasi no tenir recursos per poder celebrar-se, a rebre el Premi Nacional d’Arts Escèniques per a la Infància i la Joventut d’enguany.

A més, el Consell de Mallorca ha resolt avui dotar amb 15.000 euros mitjançant una subvenció nominativa per a la FIET, per on a cada edició, hi passen prop de 20.000 persones i desenes de companyies locals, nacionals i internacionals.

El públic escolar ha estat el protagonista aquest dijous dematí amb una proposta que no s’havia representat mai abans a les Balears: ‘Otempodiz’ de la companyia basca Ertza. La resposta dels infants, no ha deixat dubtes del seu èxit.

Un altre dels plats forts de la jornada l’ha oferit la companyia navarresa Yarkelu Teatre, que convidava a somiar amb l’obra ‘La casa más pequeña’. Una peça on la gestualitat se superposa a les paraules, i on l’argument evidencia la incertesa que viuen els infants i joves refugiats després d’abandonar el seu lloc d’origen.

La màgia del teatre torna a ser protagonista, perquè torna la FIET, amb més força que mai.

13/10/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT