X

Arriba aire fred i inestabilitat amb ruixats puntuals

Serà a partir de dimecres quan baixaran les temperatures a totes les Illes, que deixaran un ambient relativament fresc per a aquesta època de l'any

08/05/2023

Arriba aire fred i inestabilitat amb ruixats puntuals

Fotografia de Margarida Carrió des de Valldemossa.

El Temps

La setmana comença amb una certa inestabilitat, que té tendència a anar a més a partir de dimecres, quan ens arribarà aire fred.

Aquest dilluns migdia i primera hora del capvespre ja tendrem els primers ruixats al centre-est de Mallorca, de manera puntual poden venir acompanyats de tempesta. A la resta de les Illes, tendrem moltes estones de sol, que també sortirà a les bandes on plogui aquestes pròximes hores. La temperatura quedarà més baixa a Mallorca i Menorca, i serà molt semblant a la de diumenge a les Pitiüses.

Aquest dimarts, el dia vendrà marcat per la presència de niguls prims que la major part del temps deixaran passar el sol. A partir de darrera hora es taparà i durant la matinada de dimecres hi haurà ruixats al nord. El vent de llebeig bufarà amb cops moderats i farà pujar la temperatura al nord de les Illes, amb valors màxims de fins a 28 ºC al nord de Mallorca.

Dimecres tendrem moltes estones de sol, i creixeran els niguls, que deixaran ruixats a punts de Mallorca durant el migdia. La temperatura baixarà, de manera significativa, sobretot al nord, on els valors màxims quedaran entre els 22 i 23 ºC; a les Pitiüses les màximes arribaran als 25 ºC. El vent del nord bufarà amb cops moderats, sobretot a Menorca, i la situació marítima s’alterarà.

Dijous tornarem a tenir estones de sol, i a partir de migdia hi haurà ruixats, sobretot a Mallorca i Menorca. L’ambient serà més fresc, i la temperatura màxima quedarà entre els 21 o 22 ºC al nord i els 23 o 24 ºC al sud.

Divendres i dissabte, tendrem el cel més tapat i els ruixats seran més generals, sobretot a Mallorca i Menorca, on pot haver-hi tempestes puntualment fortes. A les Pitiüses, possibilitat de qualque ruixat aïllat. La temperatura no canviarà i l’ambient serà relativament fresc per aquesta època de l’any.

Diumenge l’aire fred s’anirà retirant i ja no esperam precipitacions, malgrat que quedaran restes de niguls i l’ambient continuarà fresc.

08/05/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris