X

La previsió del temps: setmana de niguls i ruixats

Maig de temps típicament de primavera; amb molts d’ingredients meteorològics

02/05/2022

La previsió del temps: setmana de niguls i ruixats

Ramon, Sa Ràpita.

La primera setmana del mes de maig estarà marcada per un temps típicament de primavera; això vol dir que tendrem molts d’ingredients meteorològics.

De bell nou, s’ha format una baixa al sud-est de la península Ibèrica, que ens deixarà molta variabilitat. Aquesta zona d’aire fred es desplaçarà lentament cap a l’est durant els pròxims dies, però no serà molt efectiva pel que fa a precipitacions, perquè se situa molt al sud de les illes.

Dilluns tendrem el cel molt canviant i a les Pitiüses i a Mallorca hi haurà ruixats localitzats, que en general seran febles; aquests difícilment afectaran Menorca. No esperam canvis pel que fa a la temperatura, i els valors màxims es mouran entre els 20 i 25ºC, més elevats a l’interior de Mallorca. El vent bufarà del sud-est i serà feble, fet que deixarà una situació marítima tranquil·la.

DIMARTS I DIMECRES

Seran dos dies marcats per la variabilitat, per estones de sol, però també amb creixement de niguls i ruixats. Aquestes brusques poden aparèixer a qualsevol banda de les illes, malgrat que no esperam precipitacions generals; puntualment poden venir acompanyades de tempesta.

El termòmetre continuarà sense canvis, i els valors mínims es mouran entre els 12 i 14ºC, durant el dia tendrem valors que quedaran entre els 21 i 23ºC.

Demà, el vent de xaloc bufarà amb cops moderats i tendrem maror, amb redols de forta maror al sud-est de les illes. Dimecres, el vent girarà al nord-est i bufarà moderat, i tendrem onades que superaran els 2 metres al llevant.

DIJOUS

La jornada començarà amb niguls que amb el pas de les hores aniran a menys, i deixaran un capvespre amb moltes estones de sol. A primera hora pot haver-hi qualque brusca localitzada. Encara continuarà el vent del nord-est amb cops forts, per tant a la mar tendrem forta maror al nord i est de les illes. No esperam canvis pel que fa a la temperatura.

DIVENDRES, DISSABTE I DIUMENGE

A partir de divendres, el sol serà el protagonista, i tendrem el cel destapat a tot el territori. El vent bufarà feble, excepte a Menorca, on a primera hora la tramuntana encara serà present. El termòmetre pujarà lleugerament al migdia, amb valors que a l’interior poden fregar els 25ºC.

El cap de setmana començarà amb estabilitat, sol i absència de vent a tot el territori. Hem de seguir una bossa d’aire fred que podria arribar a partir de diumenge migdia, però encara queda molt per saber la seva posició final.

02/05/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris