X

Cinc viatgers del primer vol internacional arriben a Palma sense una PCR negativa recent

Son Sant Joan ja compta amb 25.600 test d'antígens, mentre que el Ministeri de Sanitat ha destinat 8.800 proves ràpides per a l'aeròdrom de Menorca i altres 8.800 per al d'Eivissa

23/11/2020

Cinc viatgers del primer vol internacional arriben a Palma sense una PCR negativa recent

Espanya exigeix des d’aquest dilluns als viatgers internacionals procedents de fins a un total de 65 països de risc que presentin una prova PCR negativa realitzada en les 72 hores prèvies a la seva arribada a Espanya per poder entrar al país, incloent-hi en el llistat els Estats Units, França, Alemanya o el Regne Unit.

El primer vol internacional que ha arribat avui dilluns a les Balears ha estat un procedent de Colònia, Alemanya, i ha arribat puntual devers les 16.00 hores. Han arribat 60 passatgers a l’Aeroport de Palma. Segons delegació del govern central a les Illes, la gran majoria dels passatgers han complit i portaven les PCR negatives. Només hi ha hagut incidència amb 5 persones, els quals han hagut de fer un test d’antígens i que finalment el resultat ha estat negatiu. No obstant, tindran una sanció d’uns 600 euros.

Sobre les incidències d’aquestes cinc persones es destaca que uns portaven el resultat d’una PCR però fora de termini, s’havien passat les 72 hores que s’exigeix. Una altra persona portava una prova serològica, que no és vàlida per poder entrar-hi.

Un altre vol procedent de Dusseldorf, Alemanya, amb 74 passatgers ha aterrat a Palma devers les 17.30 hores i, mitja hora després, ha tocat terra un avió que havia enlairat a Zuric, Suïssa, amb 59 persones. Tot el passatge ha passat pels controls sanitaris primaris sense cap problema. El darrer avió internacional procedent d’Hamburg, Alemanya, té prevista la seva arribada a Son Sant Joan
a les 23.00 hores.

Segons delegació del govern central, en el cas que una persona viatgi sense la prova PCR negativa, l’incompliment suposa una proposta de sanció. Les infraccions lleus comporten multes de fins a 3.000 euros. A més, l’infractor o infractora se sotmetria a un test ràpid d’antígens en el mateix aeroport. Si donés resultat negatiu, podria continuar amb la seva ruta i sortir de la terminal, però si donés positiu, s’activaria el protocol previst i es coordinaria Sanitat Exterior amb la Conselleria de Salut del Govern.

Son Sant Joan ja compta amb 25.600 test d’antígens, mentre que el Ministeri de Sanitat ha destinat 8.800 proves ràpides per a l’aeròdrom de Menorca i altres 8.800 per al d’Eivissa.

Per a realitzar aquests test, s’han habilitat tres sales a l’Aeroport de Palma. Una d’elles per a dur a terme les proves; una altra, per a esperar els resultats; i la tercera, per a aïllar a aquells pacients que donin resultat positiu. Els controls sanitaris a Son Sant Joan es troben just abans que els passatgers arribin a la sala de recollida d’equipatges. Dues empreses subcontractades per AENA s’encarreguen dels controls primari i secundari baix la supervisió de Sanitat Exterior. Els passatgers derivats al control secundari són aquells que presenten símptomes compatibles amb la COVID19 i que requereixen d’un examen mèdic més exhaustiu.

Aquesta mesura, que s’exigirà als viatgers que arribin per vaixell o avió, se suma als controls sanitaris que ja es duen a terme actualment a tots els passatgers internacionals en els punts d’entrada, entre el que es troba el control de temperatura i el control visual.

D’aquesta manera, la novetat és que dins del Formulari de Control Sanitari que tot passatger ha d’emplenar abans de la seva entrada al país es recollirà a partir d’ara una pregunta sobre si disposa d’una PCR negativa realitzada en les 72 hores prèvies a l’arribada a Espanya.

El document haurà de ser l’original, redactat en espanyol o anglès i podrà ser presentat en format paper o electrònic.

23/11/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris