X

Arriben les primeres 4.800 dosis de la vacuna AstraZeneca

les Illes Balears han rebut aquesta setmana 13.520 dosis de vaccins contra el SARS-CoV-2

10/02/2021

Arriben les primeres 4.800 dosis de la vacuna AstraZeneca

Imatge d'arxiu. /EFE


Policies, bombers, l’exèrcit i docents, els següents col·lectius en el procés de vacunació

Salut informa aquet dimecres que les primeres dosis del vaccí de la companyia AstraZeneca han arribat aquest matí a les Illes Balears, concretament 4.800, xifra que se sumarà a les 7.020 de Pfizer i les 1.700 de Moderna. En total, les Illes Balears han rebut aquesta setmana 13.520 dosis de vaccins contra el SARS-CoV-2. El Govern preveu que durant el mes de febrer s’assoleixi la quantitat total de 83.600.

El vaccí d’AstraZeneca no s’administrarà a les persones de 55 anys o més, d’acord amb la decisió de la Comissió de Salut Pública del Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut, que encara no ha decidit a qui s’administrarà, tot i que cada comunitat autònoma ha enviat una proposta.

Altrament, Salut informa que no s’aplicarà aquest vaccí a la població d’aquesta franja d’edat perquè sigui menys segur que els altres, sinó per la falta de proves de l’efectivitat en aquest grup: els assaigs d’AstraZeneca al Regne Unit, al Brasil i a la República de Sud-àfrica van demostrar que era segur i eficaç per prevenir la COVID-19 en persones majors d’edat (els 18 anys en aquests tres estats). Aquests estudis van involucrar devers 24.000 persones, però la majoria tenien entre 18 i 55 anys.

Els experts asseguren que aquest vaccí provoca menys reaccions adverses que els d’ARN missatger (és a dir, els de Pfizer i Moderna), però l’eficàcia és més baixa, perquè no assoleix el 70 %. Per una altra banda, l’interval recomanat per administrar les dues dosis és de deu a dotze setmanes.

A data d’avui les Illes Balears han rebut un total de 50.480 dosis de les vacunes de Pfizer, AstraZeneca i Moderna. A data d’ahir s’han vacunat 38.745 persones, de les quals 14.558 ja han rebut les dos dosi.


Aquests són els punts de vacunació massiva que prepara la Conselleria de Salut

10/02/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT