societat

Policies, bombers, l’exèrcit i docents, els següents col·lectius en el procés de vacunació

Són els grups que s'immunitzaran amb el vaccí d'AstraZeneca després dels professionals sanitaris i sociosanitaris de segona línia


La Comissió de Salut Pública ha decidit aquest dimarts que les forces i cossos de seguretat, personal d’emergències (Bombers i altres), membres de les Forces Armades i docents siguin els col·lectius que seran immunitzats amb la vacuna d’AstraZeneca, després dels professionals sanitaris i sociosanitaris de segona línia.


Aquests són els punts de vacunació massiva que prepara la Conselleria de Salut
Balears vacuna contra la covid-19 als primers grans dependents

A més, la Comissió ha ampliat el grup 3 de l’estratègia de vacunació amb un subgrup 3B conformat per fisioterapeutes, terapeutes ocupacionals, personal d’oficines de farmàcia, medicina legal, serveis d’ajuda a domicili, centres de menors i de centres de dia i treballadors d’Institucions Penitenciàries, que rebran aquesta mateixa vacuna.

Segons ha informat el Ministeri de Sanitat, aquests nous professionals, que se sumen als de segona línia que ja van ser prioritzats en l’estratègia, han estat definits “en funció del risc d’exposició de la seva activitat laboral”.

D’aquesta manera, se sumen als professionals sanitaris als quals la Comissió de Salut Pública va decidir donar les primeres dosis d’AstraZeneca, que són aquells que no estan en els grups 2 (primera línia) i els grups 3 (treballadors d’àmbit hospitalari i d’atenció primària; personal d’odontologia, higiene dental i un altre personal sanitari que atén pacients sense màscara més de 15 minuts).

I és que l’arribada del preparat del vaccí d’AstraZeneca i la indicació que ha de ser administrada a persones d’entre 18 i 55 anys ha obligat reajustar el calendari inicialment previst, que passava per prioritzar als majors de 70 anys després de les persones de més de 80, per a les quals s’ha reservat les vacunes d’ARN missatger, en aquest cas Pfizer i Moderna.

Així, després dels sanitaris, seran immunitzats els col·lectius essencials del grup 6 del pla de vacunació, que la Comissió ha decidit que siguin membres dels Cossos de Seguretat (Policia Nacional, Guàrdia Civil, Policia Autonòmica i Policies Locals) i de les Forces Armades; Personal d’Emergències (Bombers i altres); docents i personal d’educació infantil i necessitats educatives especials i de primària i secundària.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

| Emissió en Directe |


més contingut relacionat

L’espai de Son Tous a Palma presenta problemes per poder acollir temporalment els migrants irregulars

La majoria dels migrants, entre els quals 6 infants i 10 menors no acompanyats, ja han estat repartits en dependències...

Recta final perquè la Funerària de Palma aconsegueixi el 100% del tanatori de Bon Sosec

L'Empresa Funerària Municipal de Palma ultima les negociacions amb Funespanya que consistiria en una permuta

La central de Maó comença la descarbonització i redueix de manera important l’ús del fuel

Els motors d'aquest combustible que, fins ara, s'utilitzaven fins a 8.700 hores a l'any, passaran a funcionar només 500 hores...

El Govern prepara la documentació perquè l’Estat declari Ferreries zona catastròfica

Mentrestant, empreses i particulars continuen quantificant les conseqüències de la torrentada