X

Arturo Sintes, el guardià de la memòria ciclista, inaugura una nova sala per a la seva col·lecció

El promotor menorquí exposa tot tipus de material del món del pedal; una bicicleta de rodes de carro de 1870, una de l'exèrcit suís, un model d'esmolador, entre les joies

29/10/2021

Redacció

La vintena edició de la Volta Cicloturista a Menorca tindrà un nou punt de trobada per als més de 300 participants. Hem anat a donar una volta per la història de l’esport del pedal, de la mà d’un autèntic guardià de la memòria ciclista: Arturo Sintes.

És el moment en el què l’exposició de la Fundació de Ciclisme d’Arturo Sintes incorpora la seva darrera joia, un model de dos tubs dels anys 90, dissenyat a mida de l’ex professional suís Tony Rominguer. Només n’hi ha una vintena en tot el món. Després de deu anys al recinte firal des Mercadal, el promotor maonès ha habilitat un nou espai, més ampli, on mostrar part de la seva extensa i històrica col·lecció. El trobareu al Polígon Industrial de Maó.

La mostra va més enllà de l’evolució en el marc competitiu. S’hi pot trobar des d’una bicicleta de l’exèrcit suís de 1850 fins a una bicicleta d’esmolador que li va regalar Perico Delgado.

Maillots dedicats per les principals figures de l’esport del pedal, des de Guillem Timoner a Miguel Induráin, documentació i tot tipus de material lligat a la passió de l’ex president de la Federació Balear. Un homenatge a Albert Torres convida a passar a la sala dedicada específicament a Menorca, llavors Sintes recorre a la seva memòria privilegiada per esdevenir un guia excepcional.

Mentre a la cotxeria del costat el procés de restauració no atura, l’impulsor del cicloturisme manté encès el somni que persegueix des que visità el museu del Tour de Flandes.

29/10/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris