X

Asaja critica que la nova Llei del paisatge afegeix traves a la seva activitat

Reivindiquen el que diu la Llei agrària autonòmica, que criticaren fa quatre anys, en contraposició a l'establert pel Consell de Mallorca

24/01/2023

Asaja critica que la nova Llei del paisatge afegeix traves a la seva activitat

Redacció

L’Associació de Joves Agricultors, Asaja, ha presentat 39 al·legacions al Consell de Mallorca per la Llei del paisatge de la serra de Tramuntana en exposició pública fins dilluns passat. De fet, l’entitat demana la retirada i revisió del projecte perquè entén que perjudica els interessos dels agricultors i ramaders per mor de la protecció d’aquesta àrea natural.

Considera Asaja que se’ls complica el dia a dia amb la necessitat d’haver de demanar permís per a activitats que fins ara, i d’acord amb la Llei agrària del Govern, no en necessitaven a la Serra. O la prohibició d’altres que s’hi preveien de manera regulada. Reivindica de fet la Llei agrària autonòmica, que també va criticar fa quatre anys (139 al·legacions presentades) en considerar que minva la seva capacitat professional.

“Fins ara tu pots reconstruir un marge esbucat perquè forma part de l’activitat agrària, però en el futur haurem d’anar a l’Ajuntament a fer una declaració responsable, pagar les taxes corresponents per a la reconstrucció i esperar que ens donin llicència”, posa d’exemple Joan Simonet, president d’Asaja, en resposta a IB3 Notícies.

La crítica a l’exigència burocràtica d’agricultors i ramaders s’estén a la necessitat de demanar “l’interès general” per dur a terme l’elaboració artesana de productes a les explotacions “quan fins ara s’ha pogut fer amb la llicència d’obres i el permís d’Agricultura”.

Els professionals es veuen perjudicats igualment per la, a priori extensiva, “prohibició de poder formigonar camins existents”, una activitat permesa sota criteris d’impacte ambiental al Pla d’Ordenació del Recurs Natural (PORN) de la serra de Tramuntana del Govern, que Asaja diu que no deixa clar que només afecti camins de ferradura empedrats.

24/01/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris