societat

Assistim a una xerrada sobre l’holocaust els alumnes d’ESO

És una iniciativa de l'Associació Limudmallorca

Assistim+a+una+xerrada+sobre+l%27holocaust+els+alumnes+d%27ESO

Aquest grup d’adolescents escolten atentament dos nord-americans residents a Mallorca, que avui han anat a la seva classe. Són descendents de jueus víctimes del nazisme. Les explicacions els desperten la curiositat per saber-ne més.

Aquesta carta la varen escriure familiars de Josh Grunsberger des d’un camp de concentració. A la xerrada que fa als adolescents, explica la història dels seus padrins, i també de son pare, que encara és viu. Una història que deixa els joves astorats.

Per a Dani, l’odissea dels seus padrins per arribar als Estats Units fugint del nazisme, l’inspira per influir en les noves generacions.

La iniciativa de les xerrades a escoles va néixer quan, a una altra escola, uns al·lots es varen fer una selfie amb reminiscències nazis. El col·lectiu Limud s’ho va prendre de manera positiva.

Les explicacions dels ponents revelen als alumnes que, just a 100 metres de la seva escola, varen morir dues víctimes de l’Holocaust nazi.

La investigació de les víctimes a Mallorca continua el seu curs i, de fet, està previst que faci el bot a la pantalla gran amb un documental.

Les mans aixecades, curioses preguntes, meditades reflexions i conclusions clares per part d’uns adolescents que tenen clar cap on mirar.

 

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

L’IB-Salut, condemnat a pagar 350.000 als pares d’un nin que va néixer amb espina bífida

El TSJIB considera provat que els professionals de l'Hospital de Manacor que varen atendre la mare no varen detectar la...

Educació inverteix 22 milions d’euros en aules i competències digitals

La Conselleria cerca consolidar la digitalització de l'entorn educatiu i ajudar a cobrir les necessitats dels alumnes més vulnerables

Els antitaurins convoquen una protesta a la plaça de toros d’Inca, avui horabaixa

Protestaran per la correguda de toros que se celebrarà a les 19:30. És la primera que es fa a les...

El nombre de vols cau un 31% a Espanya en els últims dos anys

El país que registra una caiguda de moviments més important és el Regne Unit, amb un descens del 60% del...