societat

Assistim a una xerrada sobre l’holocaust els alumnes d’ESO

És una iniciativa de l'Associació Limudmallorca

Assistim+a+una+xerrada+sobre+l%27holocaust+els+alumnes+d%27ESO

Aquest grup d’adolescents escolten atentament dos nord-americans residents a Mallorca, que avui han anat a la seva classe. Són descendents de jueus víctimes del nazisme. Les explicacions els desperten la curiositat per saber-ne més.

Aquesta carta la varen escriure familiars de Josh Grunsberger des d’un camp de concentració. A la xerrada que fa als adolescents, explica la història dels seus padrins, i també de son pare, que encara és viu. Una història que deixa els joves astorats.

Per a Dani, l’odissea dels seus padrins per arribar als Estats Units fugint del nazisme, l’inspira per influir en les noves generacions.

La iniciativa de les xerrades a escoles va néixer quan, a una altra escola, uns al·lots es varen fer una selfie amb reminiscències nazis. El col·lectiu Limud s’ho va prendre de manera positiva.

Les explicacions dels ponents revelen als alumnes que, just a 100 metres de la seva escola, varen morir dues víctimes de l’Holocaust nazi.

La investigació de les víctimes a Mallorca continua el seu curs i, de fet, està previst que faci el bot a la pantalla gran amb un documental.

Les mans aixecades, curioses preguntes, meditades reflexions i conclusions clares per part d’uns adolescents que tenen clar cap on mirar.

 

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Els jutges diuen que la reforma de la Llei d’Enjudiciament Criminal és “inoportuna”

El portaveu de l'Associació Professional de la Magistratura a Balears, Alejandro González, diu que amb els mitjans actuals els fiscals...

El Consell d’Eivissa presenta una iniciativa en línia per mantenir viva la il·lusió de Nadal

'Cantajuego' actuarà al Recinte Firal el diumenge 27 de desembre amb sessió doble.

Quatre de les deu depuradores d’Eivissa han vessat aigües mal tractades

L'informe de sostenibilitat de la fundació Ibiza Preservation assegura que no es compleix la reducció en el consum d'energia

El Castell de Bellver es tenyeix de vermell per commemorar el Dia contra la sida

A les sis en punt, s'ha il·luminat de color vermell per donar suport a la causa i fer front a...