X

Atenció al temps en les pròximes hores: ruixats i tempestes que seran intensos a punts de les Balears

Aquesta situació s’allargarà fins divendres

13/09/2023

Atenció al temps en les pròximes hores: ruixats i tempestes que seran intensos a punts de les Balears

Fotografia de Francisco Bailón des del Port de Pollença.

Temps insegur aquestes pròximes hores, amb ruixats i tempestes. No plourà arreu, però, on ho faci, serà de manera intensa. Aquesta situació s’allargarà fins divendres.

Tronades de migdia a mitjan capvespre

Continua la dinàmica de temps insegur que ens acompanya de fa dos dies, amb una novetat: les tempestes poden ser intenses d’avui, dimecres capvespre, a divendres. Aquest dimecres capvespre s’espera un cel molt variat, amb estones de sol i moments de calma, però en general el temps no serà de fiar. Els niguls creixeran amb força i descarregaran en forma de tempesta sobretot a punts d’interior a Mallorca, Menorca i Eivissa. Són ruixats puntuals, no plogudes generals, localment intensos.

Avisos per pluges i tempestes

L’AEMET mantindrà activats diversos avisos al respecte fins a les 18:00 h d’aquest dimecres. A l’interior de Mallorca l’avís serà taronja per precipitació de fins a 40 mm en una hora i de fins a 90 mm en 3 hores. A la resta de Mallorca, l’avís serà groc per acumulacions de fins a 20 mm en una hora i fins a 70 mm en 3 hores. A les Pitiüses i Menorca, l’avís serà groc per pluges de fins a 20 mm en una hora.

Tempestes marines de nit

El capvespre de tard d’aquest dimecres les tempestes de terra perdran força i s’acabaran per esvair. Per contra, se’n formaran de marines que descarregaran amb força a l’entorn marítim de les Pitiüses i Mallorca. Poden tocar terra sobretot a Eivissa i Formentera, així com a punts del ponent i el migjorn de Mallorca anit i també de matinada.

Dijous de temps insegur

Aquesta situació de ruixats irregulars, però localment intensos, continuarà aquest dijous amb estones de treva i moments de moltes clarianes. El matí encara hi pot haver ruixats intensos a primera hora, fruit de les tempestes marines entre el sud de Mallorca i les Pitiüses. A partir del migdia les ruixades es traslladaran a l’interior de Menorca i Mallorca.

Divendres, pluja de fang i rissaga

Divendres arribarà un passadís de vent del sud-oest en altura molt marcat i acompanyat d’una notable irrupció de pols en suspensió. El cel es carregarà i serà un dia en conjunt tapat i plujós. Els ruixats tornaran a caure en forma de tempesta i aniran acompanyats de terra roja. Una situació prou favorable a la formació de rissagues als indrets on aquest fet sol ser habitual.

Concentració de pols en suspensió prevista per divendres, segons Copernicus Atmosphere Monitoring Service.

Notícies relacionades >

13/09/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT