X

Augmenta un 11% el que paguen els estrangers per un habitatge

De les 47 mil operacions que s'han fet arreu d'Espanya, 2.812 s'han realitzat a Balears, la majoria per part de compradors alemanys 

20/11/2021

Augmenta un 11%25 el que paguen els estrangers per un habitatge

15

L’agreujament de la pandèmia a Europa ha provocat un efecte rebot a les illes: es disparen els preus que els estrangers paguen per una casa a Balears. Segons les dades del col·legi notarial, durant els primers sis mesos de l’any, els estrangers han fet prop de 48 mil operacions de compravenda d’habitatges a Espanya. D’aquests, un 66% ja residien al país, però la resta, un 34%, són nous. D’aquestes més de 47 mil operacions, 2.812 s’han realitzat a Balears.

Al passeig Marítim de Palma, hi ha 10 pisos nous per estrenar. Quatre ja s’han venut i tots a estrangers. Aquí el principal comprador continua sent l’alemany. Això sí, el perquè trien les Illes, ja no és el mateix de sempre.

“El motiu pel qual s’està venen tant a Balears va més enllà del tema del clima sinó que es mira de millorar les condicions de vida. La Covid ens ha fet replantejar com volem viure, el teletreball s’ha establert i les connexions aèries ja no s’utilitzen tant per anar de vacances sinó per desplaçar-te a l’entorn de feina vivint en un entorn com el nostre”, explica Hans Lenz, president d’Abini.

El preu que han pagat els estrangers no residents per una casa a Espanya és d’uns 2.452 euros el metre quadrat (+9%). Els estrangers residents, que ja vivien aquí, uns 1.498 (+1,4) i els espanyols 1.481 euros per metre quadrat (0,7%). Ara bé, a tot l’Estat on més han pujat els preus és a les Balears. Concretament, un 11%.

“El que està pagant un preu per metre quadrat més alt són els escandinaus, els suecs en concret, després els alemanys. Els escandinaus paguen uns 2.600 euros el metre quadrat i els alemanys paguen uns 2.400 euros i a Balears, el preu mitjà encara puja una mica més. En el cas de la nostra empresa, el preu mig d’habitatges venuts al sud-est de Mallorca és de 2.600.000 euros”, assegura Lenz.

Les realitats a les Balears i al conjunt d’Espanya són diverses. Mentre a les illes la majoria dels compradors són alemanys, en el conjunt d’Espanya són els marroquins. Suposen un 10,8% de totes les operacions.

20/11/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT