SOCIETAT

Augmenten els rescats de muntanya i els senderistes inexperts

Durant l'any passat els Bombers del Consell de Mallorca varen efectuar 163 intervencions


Els equips d’emergències especialitzats en muntanya alerten de l’increment de serveis durant els darrers mesos a conseqüència de l’augment de senderistes, en molts casos inexperts. Per evitar incidències recomanen ser conscients de les nostres limitacions, planificar la ruta abans de partir, dur roba d’abric i adequada, i estar molt pendents del temps.

L’escassetat de plans d’oci per mor de les restriccions per l’alerta sanitària fan que, durant els darrers mesos, practicar senderisme s’estigui convertint en una alternativa per a molts. En alguns casos es tracta de gent amb molt poca experiència a la muntanya. Un fet que, amb l’arribada de la neu, encara ha augmentat més.

Durant les darreres setmanes, els serveis d’emergències es fan un fart de salvar senderistes. En alguns casos es tracta de caigudes o incidències greus, però d’altres són gent desorientada que s’ha perdut. Sense comptar els primers 5 dies de l’any, quan ja han hagut de practicar diversos salvaments, durant l’any passat els Bombers del Consell de Mallorca varen efectuar 163 intervencions de muntanya. Els 3 anys anteriors s’havien superat els 200, però cal destacar el confinament de tota la població durant 3 mesos.

Per evitar problemes recomanen ser conscients de les nostres limitacions, planificar les rutes, dur roba adequada per a l’excursió que volem fer, dir-li a algú on anirem i estar pendents de la previsió meteorològica…a més de fer cas de les recomanacions i no anar en massa a veure la neu.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |