menorca

Augmenten les excavacions arqueològiques a Menorca gràcies a la candidatura Talaiòtica

El Consell de Menorca ha quadruplicat en deu anys els ajuts per fer treballs de camp


La Torre d’en Galmés, a Alaior, és el jaciment més extens de Menorca. L’associació cultural Menorca Heritage Recovery hi ha començat, aquest dilluns, la seva tercera campanya. Com altres professionals, han rebut subvencions que provenen fonamentalment del Consell de Menorca; unes subvencions que han augmentat exponencialment.

Si l’any 2011, els ajuts insulars totals van ser de 32.000 euros, el 2019 la xifra sumà més de 125.000 euros. Luís Cobos, del Menorca Heritage Recovery, assegura que, en comparació amb altres indrets de la península i d’Europa, la densitat de jaciments arqueològics a Menorca és molt rellevant, així com també l’estat de conservació dels mateixos.

Però no només ha crescut el total econòmic dels ajuts, sinó també el nombre de jaciments excavats. L’any passat s’arribà a investigar a catorze espais arqueològics mentre que el 2011, només en van ser cinc. Des que el 2012 es creà la comissió assessora per a presentar els talaiots de Menorca com a Patrimoni de la Humanitat davant la UNESCO, s’ha produït un augment del volum de feina dels arqueòlegs en diferents vessants que els permet sobreviure millor.

“A través de la subvenció del Consell i també a través de les matrícules dels alumnes que venen a fer un curs d’arqueologia. Els formam en excavació de camp i amb laboratori”, explica Irene Riudavets, Gerent de Nurarq S.L. 

El 2017, la UNESCO no va acceptar inscriure Menorca com a Patrimoni de la Humanitat i recomanà continuar fent feina en la posada a punt dels jaciments i en la seva divulgació. El segon intent tindrà lloc l’any 2022.


El nou Pla de Gestió del Patrimoni Històric de Menorca proposa millorar 60 jaciments de l’illa

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

| Emissió en Directe |


més contingut relacionat

Joan Florit i Mari Allès il·luminen el segon Trail dels Fars Nocturn

L'alaiorenc i la ciutadellenca s'imposen en la prova reina, de 21 kilómetres; Tomeu Salord i Isabella Orellana, guanyen sobre la...

L’Hestia Menorca aprofita el penúltim test davant un Pinta B Es Castell amb baixes

El grup de Javi Zamora s'imposa amb solvència (98-48); Marrow (26) i "El Tuky" Bulfoni (14), els millors anotadors de...

Gemma Triay i Alejandra Salazar, tercer títol consecutiu i reforçades en el número 1 del món

La menorquina i la madrilenya derroten Virginia Riera i Patty Llaguno (6-1, 6-4) a l'Obert de Lugo; la pròxima estació...

Una dotzena d’espais culturals s’obrin a Menorca per celebrar el Dia Mundial del Turisme

El jaciment Torre d'en Galmés ofereix una recreació històrica aquest diumenge i dilluns