societat

Augmenten un 30% les fractures de maluc a Son Espases

Els especialistes ho atribueixen a la manca de mobilitat de la gent gran per mor de la pandèmia

Augmenten+un+30%25+les+fractures+de+maluc+a+Son+Espases

A l’Hospital de Son Espases constaten que aquesta tardor han hagut d’atendre un 30% més de fractures de maluc que la tardor de 2019: de 46 a 61 casos. Ho atribueixen a la manca de mobilitat de la gent gran per mor de la pandèmia i, com que estan més febles, no tenen una bona salut òssia. Magdalena Mas es va rompre tres vèrtebres en una caiguda i ara ha de caminar amb una pròtesi.

Vitamina D i tenir cura de les alteracions emocionals

La de vèrtebra és la més freqüent de les fractures per fragilitat. I la més greu d’elles és la de maluc. Segons Magdalena Femenías, especialista de Medicina Interna de Son Espases, “per tenir una bona salut òssia has de tenir activitat constant”. A banda, per evitar fractures per fragilitat també és important l’exposició solar, per tenir vitamina D, i anar alerta amb les alteracions emocionals, que també hi afecten.

Femenías reconeix que durant el confinament no es va fer un bon seguiment dels pacients amb fractura per fragilitat. Ara, això, s’ha començat a recuperar i s’està posant en marxa un projecte per a l’any que ve, juntament amb Atenció Primària, per avaluar millor aquests pacients.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Balears, en risc per fenòmens costaners

En el conjunt de Mallorca s'espera vent de l'oest i sud-oest força set, amb ones que poden arribar als tres metres d'altura. A Eivissa i Formentera, a més, s'han activat...

Alumnes de grau en línia d’Educació Social de la UIB denuncien que han de fer els exàmens de manera presencial

Demanen fer-lo de manera virtual com es fa amb altres estudis per evitar contagis de Covid-19

El Govern decreta el tancament perimetral d’Eivissa

A partir d'aquest dissabte i fins al 30 de gener només es podrà entrar i sortir de l'illa per una causa justificada que s'haurà d'acreditar amb la documentació pertinent {rela}Eivissa...