X

L’Autoritat Portuària concedeix a STP 56.000 m² de superfícies per reparar vaixells en el moll de Palma

Se soluciona així el problema d'espai que ja havia denunciat el sector nàutic

27/10/2022

L’Autoritat Portuària concedeix a STP 56.000 m² de superfícies per reparar vaixells en el moll de Palma

Imatge d'arxiu.

Redacció

L’Autoritat Portuària de les Balears ha acordat consolidar en més de 56.000 metres quadrats la superfície dedicada a la reparació i el manteniment de les embarcacions al Port de Palma i desbloqueja l’ampliació dels molls comercials sol·licitada pel sector nàutic. Amb aquesta ampliació de superfície, podran dur a terme la seva activitat més de 600 empreses autoritzades per l’Autoritat Portuària i més de 3.000 treballadors.

La concessionària STP (Serveis Tècnics Portuaris), que gestiona un espai de 100.000 metres quadrats de superfície dedicada a la reparació i manteniment d’embaracions al Moll Vell davant la Catedral, tendrà fins a 2027 56.000 metres quadrats més. Es tracta d’una zona que, fins fa un any, STP gestionava a través d’autoritzacions temporals. La darrera havia caducat i feia un any que no es podia ocupar l’espai. Les empreses del sector celebren que l’Autoritat Portuaria hagi consolidat la concessió.

En total són unes 600 empreses i més de 3.000 treballadors. Tenen molta de feina i l’espai és limitat. Per això, tot i l’ampliació de metres, des de l’Associació ADNEA plantegen mantenir la manifestació que havien previst davant el Consolat de Mar dia 4 de novembre.

L’Autoritat Portuària també ha aprovat tramitar la sol·licitud de competència de projectes presentada per Astilleros de Mallorca per traslladar-se a la zona dels molls comercials, ocupant 120.000 metres quadrats de terra i aigua. L’empresa de manteniment de megaiots ocupa actualment la zona de davant el Club Nàutic de Palma.


El sector nàutic, en peu de guerra per la falta d’espai al port de Palma

27/10/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris