SOCIETAT

Balears comptarà amb una planta de producció industrial i sostenible de productes químics

CiCHLO, un projecte pioner a nivell mundial, permetrà transformar la salmorra de dessalació en productes químics i en hidrògen verd més info  Així serà CiCHLO, el projecte que convertirà els residus de la dessaladora en químics útils

La salmorra de dessalinització, un residu perjudicial per a l’ecosistema marí, ja no anirà a parar a la mar. Això serà possible gràcies al Projecte CiCHLO. Un projecte pioner en l’àmbit mundial que permetrà a les Illes Balears disposar de la seva pròpia planta de producció industrial i sostenible de productes químics.

La planta, que requerirà una inversió aproximada de 20 milions d’euros i uns 30 mesos de construcció, s’ubicarà a un indret clau, a prop d’altres instal·lacions com l’aeroport, la dessalinitzadora de Palma, la depuradora o la central tèrmica de Cas Tresorer.

A més de transformar la salmorra en productes químics i hidrogen verd, també permetrà l’autoproducció energètica, fet que contribuirà a reduir el CO2 atmosfèric.

Un projecte que, en paraules del vicepresident Yllanes, generarà 80 llocs de feina; fomentarà el desenvolupament del teixit industrial balear; contribuirà a la descarbonització del parc mòbil de les Illes, i permetrà reduir les despeses en transport a les empreses que necessitin aquests productes.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |