societat

Balears disposarà de 2 milions d’euros per a l’atenció de l’alumnat vulnerable afectat per la pandèmia

L'objectiu Programa per a l'Orientació, Avanç i Enriquiment Educatiu (PROA) impulsat pel govern espanyol és garantir la continuïtat i avanç educatiu de l'alumnat en el curs que arranca al setembre, reforçar l'equitat educativa, amb especial atenció als centres educatius de major complexitat, vulnerabilitat i majors índexs de pobresa educativa


El Butlletí Oficial de l’Estat publica aquest dijous el repartiment de 40 milions d’euros entre les comunitats autònomes, dels quals 2 milions es destinen a Balears, en el marc del Programa per a l’Orientació, Avanç i Enriquiment Educatiu (PROA) per reforçar el funcionament dels col·legis i garantir la continuïtat de l’educació en el pròxim curs.

L’acord, adoptat al Consell de Ministres el passat 21 de juliol, distribueix el crèdit perquè les comunitats autònomes puguin atendre especialment l’alumnat més vulnerable, especialment afectat per la situació generada per la pandèmia.

En el criteri de distribució entre comunitats s’ha tingut en compte el nombre d’alumnes escolaritzats en Primària i ESO del curs 2017-2018, el percentatge d’alumnes amb necessitats específiques de suport educatiu, la taxa d’idoneïtat als 15 anys i la dispersió de la població, cens de Població i Habitatges 2011 de l’INE.

El repartiment dels fons queda d’aquesta manera: Andalusia, amb 5,34 milions; Aragó, 1,75; Astúries, 1,55; Balears, 2; Canàries, 1,96; Cantàbria, 1,47; Castella i Lleó, 2,15; Castella-la Manxa, 2,14; Catalunya, 4,51; Comunitat Valenciana, 3,44; Extremadura, 1,67; Galícia, 2,37; Madrid, 3,77; Múrcia, 2,23; Navarra, 2,03, i La Rioja, 1,58.

L’objectiu general és posar en marxa un mecanisme d’ajuda per a l’enfortiment dels centres finançats amb fons públics que afronten major complexitat educativa, a través de les Administracions educatives competents, per donar suport a les actuacions educatives d’aquests centres en les condicions especials del curs 2020-21.

El programa està destinat a garantir la continuïtat i avanç educatiu de l’alumnat en el curs que arrenca al setembre, amb especial atenció als més vulnerables educativament; restablir, reforçar i millorar el funcionament dels centres educatius en les condicions especials que precisa, flexibilitzant la seva organització i garantint les recomanacions de les autoritats sanitàries.

També, reforçar l’equitat educativa de la xarxa de centres, en funció de les característiques de les zones o territoris en què se situen, amb especial atenció als centres educatius de major complexitat, vulnerabilitat i majors índexs de pobresa educativa (bretxa digital, fracàs, repetició, absentisme, abandó primerenc), considerant també la ruralitat i insularitat.

El crèdit està destinat a més a reforçar la dotació i formació dels equips docents i dels professionals de l’orientació, per poder respondre a l’adaptació de les programacions, l’ús educatiu dels recursos tecnològics, així com a l’ensenyament, la tutoria, l’orientació i l’avaluació en diferents modalitats i escenaris.


Armengol reclama a Pedro Sánchez fons extraordinaris europeus per a les Illes
Sánchez espera arribar a un acord ‘en els pròxims mesos’ per protegir el sector turístic

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Fracassa la negociació per intentar reactivar l’escorxador de Ciutadella

l'Ajuntament diu que els treballadors no accepten cap proposta. Mentre, l'altre escorxador de l'illa, el de Maó, avisa que no té prou personal per assumir més volum de feina

Es Castell tindrà el primer parc fotovoltaic públic de Balears

El projecte preveu que els ciutadans cobreixin 700.000 euros, més de la meitat de la inversió total

Manacor suspèn els concursos de Sant Antoni

De moment no s'han anul·lat les festes a l'espera de veure com evoluciona la pandèmia

L’IMAS reconeix que ha faltat “visió de conjunt” per actuar davants els casos d’abusos a menors tutelats

Aquest dimecres s'han conegut les conclusions de l'informe d'experts en relació amb els casos confirmats en els centres de tutela