societat

El 2,4% de la població balear té anticossos de la Covid-19

A Espanya la prevalença és del 5%. El ministre Salvador Illa confirma que "no hi ha immunitat de grup".

El+2%2C4%2525+de+la+poblaci%C3%B3+balear+t%C3%A9+anticossos+de+la+Covid-19

Les conclusions de la primera fase de l’estudi de seroprevalença fet arreu de l’Estat, situen les Illes Balears a la part baixa de la gràfica d’incidència de la Covid-19, amb un 2,4%.

A nivell nacional, el ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha dit que es constanta que “un 5% de la població espanyola ha tingut contacte amb el virus. Això és poc més de dos milions de persones”. El ministre i la directora científica de l’estudi, Marina Pollán, han destacat que “no hi ha immunitat de grup”. Per això, Pollán reconeix que “podria haver-hi un repunt de la infecció”.

Pel que fa al nivell més baix de seroprevalença, el trobam a Ceuta, amb un 1,1%. El valor més alt es troba a Sòria, amb un 14,2%.

Han participat 60.897 persones

L’estudi s’ha fet de manera coordinada a totes les comunitats i hi han participat 60.897 persones, de 35. 893 llars. La participació ha estat del 75%. En el cas de les Balears, s’han fet tests a 1.356 persones. La directora executiva de l’estudi, Raquel Yotti, ha volgut destacar “el paper clau” de l’Atenció Primària de les comunitats autònomes, que han duit a terme la feina de camp. Hi han participat 1.416 centres de salut i 2.600 professionals sanitaris.

Segons el Ministre de Sanitat, Salvador Illa, les xifres han “constatat” les hipòtesis amb les que han fet feina durant l’elaboració del pla de desescalada.

Encara manquen dues rondes més per tenir-ne els resultats definitius, però l’estudi preliminar mostra que no hi ha diferències entre homes i dones, com tampoc per grups d’edat.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

El nombre de malalts a les UCI per Covid es manté en risc mitjà i se situà en el 12,6%

A planta, hi ha 102 pacients hospitalitzats, un més que ahir divendres i la taxa de positivitat de les proves...

Tres ferits lleus en un accident a Son Rapinya

Els veïnats denuncien les contínues carreres que hi ha a les nits, i que avui haurien ocasionat el sinistre

La línia 2 de l’EMT passa a ser gratuïta

La mesura està emmarcada dins el projecte 'Palma Camina' i té l'objectiu d'oferir alternatives a l'ús del vehicle privat

Cinc persones ferides en un accident greu a la carretera de Felanitx

Una dona de 22 anys ha sofert un traumatisme toràcic i un trauma abdominal i els altres ferits han patit...