X

Balears està en alerta groga per fenòmens costaners i forts vents

Davant aquest escenari, la Conselleria de Medi Ambient i Territori ha suspès les autoritzacions d'ús del foc a Mallorca i Menorca

08/01/2023

Balears està en alerta groga per fenòmens costaners i forts vents

Redacció

Després de setmanes de situació anticiclònica, Balears ha començat el cap de setmana amb un canvi de temps que es farà notar sobretot pel que fa al vent i el temporal marítim.

Aquest dissabte, el vent de llebeig ja va començar a bufar amb cops moderats, i s’intensificà amb el pas de les hores. De fet, l’Agència Estatal de Meteorologia ha activat l’avís groc a partir d’aquest diumenge a les 15:00 per cops de vent que poden superar els 70 km/h i ones superiors als tres metres d’altura a les zones exposades al temporal. Una situació que durarà fins dilluns al migdia, quan està previst que es mantenguin alguns avisos per vent i ones. Davant aquest escenari, la Conselleria de Medi Ambient i Territori ha suspès les autoritzacions d’ús del foc a Mallorca i Menorca.

Pel que fa a l’estat del cel, aquest diumenge ens passarà un front que deixarà un ambient més carregat i no es descarta que es puguin produir alguns ruixats al ponent de Mallorca i a les Pitiüses.

Quant a les temperatures, pocs canvis quant a les màximes, i unes mínimes que pugen aquest diumenge i tornaran a baixar dilluns. Tot, a conseqüència del vent que girarà a mestral i refrescarà l’ambient.

08/01/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris