política

“Balears estudiarà quines decisions pot prendre sense estat d’alarma per a assegurar una desescalada lenta”

La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha explicat que aquest divendres el Govern revisarà les mesures de restricció que s'apliquen


La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha afirmat que “Balears estudiarà quines mesures prendre una vegada hagi finalitzat l’estat d’alarma per a assegurar una desescalada lenta”, després que el president de l’executiu espanyol, Pedro Sánchez, ha assegurat que vol que el 9 de maig sigui el “punt i final” de l’estat d’alarma.

Segons ha recordat Armengol aquest dimarts en roda de premsa, “la potestat de decretar un estat d’alarma és del Govern central i s’ha de recordar en el Congrés dels Diputats, per tant també dels grups polítics”.

Precisament, aquest divendres l’executiu balear revisarà les mesures de restricció que s’apliquen. Armengol, però, ja ha avançat que el més important és tenir la incidència controlada.

En qualsevol cas, Armengol ha assenyalat que “Balears estudiarà quines decisions pot prendre sense estat d’alarma per a assegurar mesures restrictives i una desescalada lenta”. “Les mesures que es puguin prendre des de Balears dependran de les competències que el Govern central li confereixi al Consell Interterritorial, si el president anuncia que una vegada finalitzat l’estat d’alarma aquest òrgan és l’encarregat de prendre les decisions”, ha explicat.

Si bé, per a Francina Armengol, “el més important de la roda de premsa del president Sánchez després del Consell de Ministres és que ha anunciat que arribaran més vacunes a Espanya, molt aviat, la qual cosa és clau perquè permetrà una reactivació econòmica”.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Vacunen Juan Pedro Yllanes

El vicepresident i conseller de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica ha escrit a twitter que va ser l'IB-Salut qui el cità segons el grup d'edat, i avui mateix...

Tots els partits, excepte VOX, es conjuren per treure Balears de la crisi econòmica

Han signat un pacte promogut per la fundació Forteza-Rey amb el títol "Tots Junts" per fer front comú

Malestar en el Consell Econòmic i Social de Menorca després que el Govern no flexibilitzi restriccions a l’illa

Critiquen que l'Executiu no ha tingut en compte "la realitat" de l'illa, on no hi ha hospitalitzats per coronavirus