BALEARS+FA+CI%C3%88NCIA%3A+Entrevista+amb+Mar%C3%ADa+Neira%2C+directora+de+Salut+i+Medi+Ambient+de+l%26apos%3BOMS

Dissabte a les 12h

BALEARS FA CIÈNCIA: Entrevista amb María Neira, directora de Salut i Medi Ambient de l’OMS

Dirigit per Enric Culat, Balears fa Ciència és el programa de divulgació científica i de medi ambient d’IB3 Ràdio.

Aquest dissabte a partir de les 12:10 h entrevistem María Neira, directora del Departament de Salut Pública i Medi Ambient de l’Organització Mundial de la Salut (OMS). Amb ella repassarem aspectes d’actualitat vinculats a la distribució de les vacunes SARS-CoV 2 i la seva eficàcia; la immunitat de grup prevista gràcies a les vacunes; les possibilitats que aparegui una altra pandèmia, en els pròxims anys, amb malalties emergents associades al canvi climàtic i la globalització; i la necessitat de protegir els nostres ecosistemes amb eines eficaces de gestió que contribueixin a crear una societat més saludable i amb més benestar social.

Altres continguts del programa són: a les 12:30 h xerrarem amb Joan Miquel Matas, gerent del Clúster de la Indústria Química de les Illes Balears (CliQIB). Aquest Clúster impulsa una campanya dirigida als professionals de sector HORECA (hotels, restaurants i bars) per fomentar la reutilització d’envasos industrials o comercials, en lloc dels d’un sol ús. Tot seguit, a les 12:45 h, seguirem parlant de química amb Carme Rotger, professora del departament de química de la UIB a l’àrea de química orgànica i directora del Màster Universitari de Ciència i Tecnologia Química de la UIB, el primer de tot l’Estat que obté el segell de qualitat Euromaster de Química.

A les 13:05 h continuem amb la secció Dades COVID a la qual el matemàtic Daniel Ruiz, com sempre, farà una interpretació estadística de les dades més recents de la pandèmia del coronavirus SARS-CoV-2.

A les 13:15 h contactarem amb Maria Cantallops, educadora ambiental a la Reserva Natural de S’Albufereta de Mallorca, que en aquella hora estarà guiant una sortida per tal que els visitants aprenguin a reconèixer les varietats d’espècies orquídies presents en aquest espai natural.

A les 13:30 h reprendrem la secció Preguntes desconfinades amb Oriol Marimón, doctor en Química Orgànica, divulgador científic i membre de “Big Van, Científicos Sobre Ruedas“, un dels majors i més importants grups de comunicació científica a Espanya.

Finalment, a les 13:45 h serà el moment del Variat de Ciència, amb el físic i divulgador Adrià Garcia, que en aquesta ocasió ens farà una crítica de la pel·lícula de ciència-ficció Space Sweepers estrenada recentment a la plataforma Netflix.

Balears fa Ciènciés el programa de divulgació científica i de medi ambient d’IB3 Ràdio que s’emet els dissabtes, entre 12 i 14 hores.

 

Balears fa Ciència és present a les xarxes socials mitjançant Twitter, Facebook i Instagram