BALEARS+FA+CI%C3%88NCIA%3A+La+gran+diversitat

Diumenge a les 19.55

BALEARS FA CIÈNCIA: La gran diversitat

Dins la nostra fauna podem trobar espècies autòctones i foranes que conviuen en relativa harmonia. Però també és cert que l’arribada de noves espècies pot generar desequilibris. D’això, i de moltes altres coses, parlarem en aquest nou capítol de Balears Fa Ciència.

Samuel Pinya, professor de Biologia de la Universitat de les Illes Balears (UIB), ens explicarà al plató del programa la importància de la investigació aplicada a la gestió i conservació de la biodiversitat. Coneixerem també la feina del Consorci per a la Recuperació de la Fauna de les Illes Balears i la tasca que desenvolupa de manera conjunta amb la UIB per controlar les serps introduïdes a les Illes.

De la mà d’Elvira Álvarez coneixerem la feina que fa l’Associació Tursiops en el camp de la investigació i la divulgació del coneixement científic dels cetacis. Un dels seus principals projectes és el seguiment del catxalot per les aigües balears.

També acompanyarem en la seva tasca els impulsors de CarnívorsIB, un projecte de ciència ciutadana que documenta els atropellaments que es produeixen a les carreteres de les Illes per analitzar els factors d’amenaça i plantejar accions a l’administració competent.

Per últim, el realitzador i presentador del programa “Balears Salvatge” d’IB3, Toni Escandell, ens convidarà a conèixer de prop la fascinant protagonista del seu documental “Nàufrags de l’evolució”, una sargantana que existeix només en aquest illot i en cap lloc més d’arreu del món.

La versió televisiva de Balears fa Ciència rep finançament de la Fundación para la Ciencia y la Tecnología i té el suport de la Direcció General de Recerca i Innovació del Govern de les Illes Balears. Com cada diumenge, el físic barbut Adrián García i l’oceanògrafa Ana Payo conduiran el programa de ciència d’IB3 Televisió amb el seu sentit de l’humor, per fer-ne accessibles els darrers avenços a tota la població.

Balears fa Ciència s’emet cada diumenge a les  19.55 h, a IB3 Televisió. Vos convidam a interactuar amb nosaltres a les xarxes socials: a Twitter @BalearsFCiencia i a facebook.com/balearsfaciencia amb l’etiqueta #BalearsFaCiènciaIB3. A la pàgina web IB3.org podeu veure aquest programa en directe i també el trobareu a la secció “A la carta”.