X

Les Illes surten al carrer per reivindicar la lluita contra la violència masclista

El Moviment Feminista de Mallorca es concentrarà a partir de les 18.30 hores al Parc de Ses Estacions de Palma

25/11/2023

Les Illes surten al carrer per reivindicar la lluita contra la violència masclista

Aquest migdia un centenar de persones han recorregut el carrer Sant Miquel i la plaça Major fins a arribar a la plaça de Cort, on s’ha llegit un manifest amb el lema “Davant la violència patriarcal, autodefensa i contraatac”. Reivindiquen que la lluita contra la violència masclista ha de recuperar, segons diuen, el seu caràcter combatiu i no tolerar cap tipus de violencia, en especial, la que pateixen les dones de col·lectius vulnerables.

I aquest horabaixa, un miler de persones s’han manifestat, convocades pel Moviment Feminista de Mallorca, per a reivindicar la fi de les violències masclistes que deixen “xifres insuportables”. Així ho ha explicat la portaveu Anna Prats. En el que va d’any, segons xifres oficials, 52 dones han estat assassinades per les seves parelles o exparelles, 93, segons les no oficials.

A Eivissa, els actes més importants s’han fet al parc de la Pau de Vila. Més d’un centenar de persones s’han concentrat per demanar la fi de la violència contra les dones. Ho han fet a les 12.00 hores, i a les 13.00 han llegit un manifest on han demanat més mesures. L’Oficina de la Dona ha atès en 2023 un total de 482 dones, 10 víctimes més que l’any 2022.

A Formentera també se celebra aquesta jornada reivindicativa. Des de les 10.00 hores a la plaça de la Constitució de Sant Francesc l’Associació Espai Dones ha muntat una taula informativa i ha realitzat cartells reivindicatius que han penjat per tota la plaça. A les 13.30 hores ha tengut lloc una concentració, que ha comptat amb lectures realitzades per dones voluntàries, i que ha finalitzat amb la lectura del manifest per commemorar aquest dia internacional per l’eliminació de la violència contra les dones.

Cal destacar que aquest any, 50 dones han necessitat suport del Servei d’Atenció a les dones del Consell de Formentera, 12 més que l’any passat.

I dissabte reivindicatiu també a Menorca. A Ciutadella, prop d’un centenar de persones s’han concentrat a les 17.00 hores per demanar que s’acabi la violència cap a les dones. A ritme de batucada, han recorregut els principals carrers del centre de la ciutat. Han dit prou a la violència masclista i han reivindicat la implicació de les administracions per erradicar qualsevol tipus de violència cap a les dones.

A Maó, una cinquantena de persones s’han concentrat a les portes dels jutjats de Maó, a les 20.00 hores, per demanar que aturin de violentar i assassinar a les dones. La concentració, que duu el nom de “Funeral d’Estat”, ha començat als jutjats i ha recorregut els principals llocs de la ciutat on acudeixen les dones que pateixen violència de gènere. Així, el recorregut ha continuat pel centre de salut, la policia o l’Ajuntament, on ha acabat la manifestació i on han llegit el nom de totes les dones que han estat assassinades aquest any.

Notícies relacionades >

25/11/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris