X

Bars i músics de Ciutadella diuen que l’Ajuntament ni organitza ni deixa fer concerts al carrer

Fa 4 mesos que el Consistori va rescindir el conveni que permetia les actuacions musicals a les terrasses amb el compromís de substituir-los per accions de dinamització municipal, que, de moment, es posposen fins després de Carnaval

19/01/2024

Clara Elorduy

Els vermuts musicals a la plaça del Peix o qualsevol altra actuació de terrasses ha acabat amb la rescissió d’un conveni que feia possible l’organització de concerts a la via pública de Ciutadella, dins un horari acotat.

Sense el conveni de música al carrer, els bars, restaurants i comerços de Ciutadella no poden sol·licitar autorització per oferir concerts en viu. L’Associació de Músics de Menorca explica que és una estocada als intèrprets locals i a la cultura.

Al novembre, l’Ajuntament es va comprometre a organitzar actuacions itinerants per les places de la ciutat. D’aquesta manera, explica el regidor Miquel Pau Fullana, la dinamització arriba a tothom i no es concentra en uns locals concrets. Es posarà en marxa després de Carnaval, però els restauradors en desconfien i lamenten que faci tres mesos que tenen les terrasses tristes, i els músics de Ciutadella sense concerts a l’agenda.

El PSOE, per la seva banda, argumenta que l’organització d’accions per dinamitzar no és incompatible amb la programació de concerts per parts dels establiments, i, en qualsevol cas, el conveni resulta més econòmic perquè son els bars els que assumeixen els costos de les actuacions musicals. Els socialistes presentaran una moció al ple municipal per debatre la situació de la música al carrer de Ciutadella.

19/01/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris