X

8.500 espècies al Bioatles de les Illes Balears

El Bioatles recull més de 160.000 registres de plabntes i animals de les illes

18/11/2016

8.500 espècies al Bioatles de les Illes Balears

21

L’atles de la vida de les Balears l’han fet tècnics de Medi Ambient en col·laboració, totalment altruista, d’associacions com el GOB, el Jardí Botànic de Sóller i altres naturalistes.

Durant 12 anys de feina, han acumulat més de 160 mil registres. Així, han aconseguit que de les 10.000 espècies d’animals, plantes i fongs que habiten aquest territori, més de 8.500 estiguin ubicades amb gran precisió sobre el terreny.

Ivan Ramos és l’autor d’aquest Bioatles. Explica que és una eina per cinetífics, per tècnics que per exemple, han d’emetre un informe d’impacte ambiental d’un incdret, i per a qualsevol persona interessada a conèixer la distribució de les espècies.

El Bioatles és d’accés lliure i gratuït.
Al visor, amb el nom comú o científic, podem saber kilòmetre a kilòmetre, on habiten les cabres o les tortugues. També surten espècies invasores com el moscard tigre, o es pot localitzar on s’han albirat les serps que s’han introduït a les Pitiüses.
El Bioatles només té algunes limitacions, d’espècies com el Ferreret, el Pi Pinastre o s’Apium Bermejoi de Menorca. La informació es presenta en quadrants més grossos per motius de seguretat.

18/11/2016

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT