X

Boira per despertar-nos i temperatures altes de dia inusuals per ser novembre

L'anticicló provoca que la temperatura pugui fregar els 28 °C de dia, però la nit serà ben freda. Un contrast típic d'aquesta bonança meteorològica

14/11/2023

Boira per despertar-nos i temperatures altes de dia inusuals per ser novembre

Imatge de Joan Rettich des de Platja de Muro.

El Temps

L’anticicló ocuparà el sud d’Europa i amb ell s’allarga el període de bonança ambiental fins ben entrada la setmana que ve. Tot plegat acompanyat d’unes temperatures anormalment altes per ser a mitjan novembre.

Sol i màxima de fins a 27 ºC

Dimarts serà una jornada de temps tranquil i assolellat en general, amb pinzellades de niguls prims i qualque boira a darrera hora, preferentment a Mallorca i les Pitiüses. A migdia el termòmetre s’enfilarà fins als 25 ºC a gran part del territori, amb puntes de 26-27 ºC al nord i l’est d’Eivissa i de Mallorca.

Alguns matisos dimecres i divendres

L’anticicló permetrà dues entrades fluixes de vent de nord aquesta setmana: dimecres i divendres. Amb el vent de tramuntana l’ambient serà més fresc al nord de Mallorca i Menorca, on la temperatura serà la pròpia d’un novembre avançat amb màxima frenada entorn dels 20 ºC. Per contra, al sud de Mallorca i a les Pitiüses no es notarà l’entrada de nord i l’ambient seguirà suau. En general, de dimecres a divendres hi haurà més niguls, però no s’esperen precipitacions.

Cap de setmana plàcid

El cap de setmana l’anticicló progressarà de cap al nord i ocuparà una part del centre-sud europeu; amb ell ho farà també una massa d’aire càlid important que notarem a les Balears, sobretot de dia. La seva influència sobre la màxima serà clara, amb valors que se situaran entre els 23ºC i els 28ºC, i no tant de nit, ja que la mínima pot baixar fins i tot per davall dels 10ºC a zones d’interior. Aquesta gran diferència entre la nit i el dia és una més de les característiques dels anticiclons. Com ho són també les boires, que tant dissabte com diumenge i dilluns poden ser espesses a primera hora. Per contra, a migdia l’ambient serà més propi d’un principi d’octubre que no de mitjan novembre.

14/11/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris