X

Bon temps per Cap d’Any i fins al dia de Reis

L'estabilitat i la bonança meteorològiques marcaran la tònica dels darrers dies del 2019. No s'esperen precipitacions ni farà molt de fred

26/12/2019

Bon temps per Cap d’Any i fins al dia de Reis

Antònia Frau, Son Real

L’anticicló s’ha fet l’amo i senyor de la situació meteorològica a les Illes i, a bona part de la península Ibèrica. Des de dilluns estam sota els seus efectes i això és garantia de temps molt estable amb domini del sol i alguns niguls prims, però molt poc importants. Això sí, les nits són més fredes que no pas la setmana passada i les boires estan apareixent a diversos punts.

Amb tot, lluny dels bancs de boira, les temperatures s’han enfilat el dia de la Segona Festa de Nadal a 23 ºC a Calvià, 22 ºC a Son Servera i a 21 ºC a Sant Antoni de Portmany. En general, les màximes han oscil·lat entre els 16 i 21 ºC a tot l’arxipèlag. Són valors clarament per sobre de la mitjana climàtica de referència (1981-2010). Així les coses, ha estat un festiu de cels estirats, sol amb alguns cirrus (Ci) i algunes boires bastant espesses a diferents indrets de Menorca. Tot i això, al migdia s’han esvaït.

El darrer divendres de desembre gaudirem d’una jornada molt similar amb predomini de cels destapats i sol arreu, amb el permís d’algunes boires matinals a l’interior de Mallorca i, sobretot, a les costes de les Pitiüses i de l’oest de Mallorca. Podran ser localment persistents i dificultaran la visibilitat pel que fa a la situació marítima. Pel que fa a les temperatures, baixaran entre 2 i 4 ºC i no arribarem als 20 ºC enlloc. En tot cas fregarem els 18-19 ºC.

El cap de setmana seguirem amb aquesta situació anticiclònica, però amb boires matinals a Mallorca i a la mar.

De cara a la nit de Cap d’Any, sembla que l’estabilitat i la calma meteorològica continuarà. No s’entreveuen canvis importants avui dia i fins al dia dels Reis.


Trobareu més informació al web d’El Temps i al compte de Twitter

26/12/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT