X

Bona participació a les beneïdes de tots els municipis de les Balears

Animals de tota casta han desfilat per molts municipis de les Illes i han rebut la protecció de Sant Antoni

17/01/2024

David Díez

El gest de beneir animals aquest 17 de gener, dia de Sant Antoni, s’ha repetit a molts municipis de les Balears, no només a Muro. Arreu, els protagonistes han estat ells: cans, canaris, cavalls, gallines… Animals de tota casta i més d’una vintena de muntures han desfilat pels carrers de Manacor, mentre rebien el rector Antoni Amorós, que els beneïa.

A Artà, també han destacat les carrosses engalanades, que han desfilat a ritme de gloses per rebre la protecció del sant. Amics i família pugen als carros que han estat preparant. Una festa que esperen tot l’any.

També a Palma, les beneïdes han aplegat curiosos per veure la desfilada, on els falcons i les òlibes han estat la gran atracció. Igualment, s’ha reivindicat que la festa va néixer a Ciutat. “A Palma no podíem deixar de celebrar-ho perquè és l’origen. Davant aquesta església de Sant Antoniet, el claustre i sobretot l’hospital. Sant Antoni Abat està vinculat als frares antonians, que vengueren al segle XIII, i, a partir d’aquí, s’escampà per tot Mallorca”, afirma Nadal Bernat, rector de Santa Creu de Palma.

Sigui on sigui, les beneïdes són unes festes molt estimades arreu, que fan que Sant Antoni protegeixi per tot l’any els animals, siguin de pèl o de ploma.

Notícies relacionades >

17/01/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris