mallorca

Boom de venda a domicili al mercat de l’Olivar

Dos treballadors d'una parada de fruites del mercat de l'Olivar preparen una comanda a domicili. J. Suñer/Noticies IB3


La limitació de la mobilitat ciutadana que obliga a comprar a establiments pròxims al domicili va fer témer als venedors de mercats com el de l’Olivar de Palma per les seves vendes. A més, la por del contagi hi va fer baixar l’afluència de clients. No obstant això, a dia d’avui i com ha passat en tants altres sectors, les noves tecnologies i l’organització familiar no només ha salvat la situació sinó que ha disparat les vendes de més d’un comerciant. És el boom de comandes que s’entreguen a domicili.

“Fem una animalada d’entregues a domicili… Cada setmana, més… Això és perquè cada vegada hi ha més gent que coneix el nostre nou servei”, diu Joan Torrès, de Pescados Carmen. S’ha reinventat per oferir un servei porta a porta que fins ara només donaven a restaurants i vaixells. A la peixateria del mercat de l’Olivar, després de dues primeres setmanes de caiguda en picat de les vendes, la venda presencial es torna a recuperar tímidament.

Com Pescados Carmen, bona part dels venedors de l’Olivar han vist com la venda presencial se substituïa per la que es subministra directament a les cases. L’interessat fa la comanda per whatsapp o Facebook i un pic a la setmana, un membre de la família va a cercar-la. Amb la prudència habitual dels comerciants, com si no volgués cridar al mal temps, Biel Mas, de fruites Germanes Gelabert diu que així les coses “més o manco” es mantenen, que el seu volum de venda no ha baixat “si no ha pujat un poquet” perquè la gent “ara demana més, amb una compra setmanal en comptes de dues o tres per setmana com abans”.

Esforç extra però temps més aprofitat

El sistema de venda a distància requereix un esforç extra de preparació de les comandes per part del comerciant però també té beneficis quant a l’aprofitament del temps. “Agilitam la venda de manera que fem més via i el client no s’ha d’enredar”, explica Miquel Gelabert, de fruites Miquel Gelabert, que considera que la nova relació comercial per ventura perviurà en el temps i servirà perquè la gent perdi manco temps per fer la compra i els venedors puguin servir millor el client. Prop de la parada de Miquel, Yolanda Monteagudo, de la fruiteria Ses Cireres, insistexi en la idea que ara tenen “el doble” de feina, entre d’altres coses perquè amb el seu gènere també duen la carn i el peix “perquè la gent no hagi de sortir”

“Tenim moltes comandes i anam desbordats, gent que abans anava al súper, ara ve aquí… és una manera de descobrir o redescobrir el mercat”, diu Damià Valero, de Germans Amengual, per ratificar que venen bastant més d’ençà de la crisi motivada per l’epidèmia de coronavirus. “A Palma no cobram res i si és a poble, ha de ser una comanda de 60 euros com a mínim”, afegeix el carnisser Mateu Garau sobre les condicions de la venda a domicili.

 

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Formentera passa a la fase 3, mentre Mallorca, Menorca i Eivissa continuen a la fase 2

Illa diu que han preferit "mantenir el criteri de romandre 15 dies en cada fase" {rela}Què podrem fer a la...

Es disparen les vendes de piscines inflables i desmuntables

Els professionals alerten que muntar-les a terrasses o balconades poden comportar un perill

Més per Mallorca proposa l’activació del turisme intern

El coordinador ha explicat que la pandèmia ha fet palès que l'illa necessita un canvi de model econòmic

El tancament de la planta hotelera redueix l’aigua depurada per regar el Pla de Sant Jordi

Les dues depuradores que abasteixen la bassa de regants aporten 60.000 metres cúbics d'aigua al dia quan en condicions normals...