X

Brussel·les autoritza la comercialització del remdesivir, l’antiviral per tractar la Covid-19

La setmana passada l'Agència Europea del Medicament (EMA) en va recomanar el seu ús

03/07/2020

Brussel·les autoritza la comercialització del remdesivir, l’antiviral per tractar la Covid-19

Dosis de remdesivir, l'antiviral per tractar la Covid-19. /EFE

La Comissió Europea ha autoritzat aquest divendres la comercialització condicional del remdesivir, l’antiviral per a tractar la COVID-19, només una setmana després que l’Agència Europea del Medicament (EMA) recomanés el seu ús, segons ha informat en un comunicat que recull l’agència Europa Press.

Brussel·les ha destacat que aquest permís s’ha aconseguit en un termini “excepcionalment curt” gràcies  a un procediment accelerat que ha comptat amb el vistiplau també dels Estats membres i que ha permès escurçar els temps enfront dels 67 dies de mitjana que se sol trigar a concedir aquestes autoritzacions.

Les autoritzacions condicionals són atorgades a aquells fàrmacs en els quals els beneficis derivats del seu ús compensen el risc derivat que hi hagi menys dades dels que normalment s’exigeixen per a les autoritzacions completes, segons explica l’EMA a la seva pàgina web.

La comissària de Salut i Seguretat Alimentària, Stella Kyriakides, ha destacat que aquesta autorització preliminar concedida al remdesivir és “un important pas endavant en la lluita contra el virus”. També ha assegurat que el fet que s’hagi atorgat “menys d’un mes després de la sol·licitud mostra clarament la determinació de la UE per respondre ràpid quan hi hagi nous medicaments disponibles”.

“No escatimarem en esforços per garantir tractaments eficients o una vacuna contra el coronavirus”, ha assegurat la comissària xipriota en un comunicat.

L’anunci arriba, a més, un dia després que l’Executiu comunitari confirmés que està negociant amb Gilead Sciences la reserva de vials d’aquest antiviral, un moviment que s’ha conegut després que els Estats Units anunciés un acord amb la farmacèutica per a assegurar-se el subministrament d’aquest fàrmac fins a setembre.

“La Comissió també està actualment en negociacions amb Gilead sobre la possibilitat de reservar dosi de remdesivir per als Estats membres”, ha explicat aquest dijous en una roda de premsa el portaveu de Salut de l’Executiu comunitari, Stefan De Keersmaecker.

03/07/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT