X

Buiden la parròquia de Santa Creu per fer-hi una planimetria

Un equip de la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona s'hi ha desplaçat per dur a terme un primer estudi de l'edifici

24/03/2023

Buiden la parròquia de Santa Creu per fer-hi una planimetria

Javi Pujol

S’ha produït una imatge insòlita. Els bancs de la parròquia de Santa Creu, al carrer. Des del segle XVIII, l’interior de l’edifici no es veia així: buit, imponent. I és que era necessari desocupar l’església per poder començar a gestar-ne un pla redactor. “L’objectiu és que pugui durar diversos centenars d’anys més i per això necessitam saber si té qualque malaltia”, explica el rector, Nadal Bernat.

La primera passa ha estat fer-hi una planimetria el més acurada possible. Per fer-la, s’hi ha desplaçat un equip de tècnics de la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona. Consisteix en un estudi tridimensional de tot l’edifici mitjançant escàners làser. D’aquesta manera, se’n podran generar els plànols, que fins ara no s’han trobat.

Construïda al segle XIII, l’església de Santa Creu és un dels edificis gòtics més importants de Palma. La redacció del pla director -que coordina el doctor en Història de l’Art, Toni Pons- pot durar un o dos anys, i servirà per projectar la restauració i conservació del patrimoni.

24/03/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris