X

Cada vegada més dones acudeixen a Projecte Home

El 2022 l'entitat va atendre més de 2.100 persones a les Balears, sobretot per alcohol i cocaïna

23/06/2023

Cada vegada més dones acudeixen a Projecte Home

2.103 persones van acudir l’any passat a Projecte Home Balears per tal de superar una addicció. Mai no havien atès tanta de gent, i no ho atribueixen a un increment de persones addictes, sinó a un major coneixement del que l’entitat ofereix.

També és de rècord el percentatge de dones: un 23,5% (fa 5 anys era un 18%). La terapeuta Úrsula Arrom considera que les dones, a poc a poc, perden la por a demanar ajuda per un problema d’addicció. I el president executiu de l’organisme, Jesús Mullor, creu que a nivell social hi ha una major sensibilitat per no estigmatitzar i jutjar les dones que necessiten ajuda per drogues.

Pel que fa a les addiccions, augmenta la gent que acudeix a Projecte Home per l’alcohol (en són el 25,7% dels casos), seguit de la cocaïna (22,2%) i de la combinació de totes dues substàncies (21,6%). El cànnabis és l’addicció del 12% dels usuaris i el 8,7% hi van acudir per addicions comportamentals (al joc, les compres, les apostes en línia, les xarxes socials…).

Any rere any augmenta la mitjana d’edat dels usuaris de Projecte Home Balears, que se situa ara en els 39 anys. I l’entitat atén cada any més majors de 50 anys. L’any passat van ser gairebé 2 de cada 10.

23/06/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT