X

Les institucions es constituiran abans de la campanya electoral de les generals

El dissabte 17 de juny és el dia marcat per a la constitució dels ajuntaments i del Consell de Formentera

30/05/2023

Les institucions es constituiran abans de la campanya electoral de les generals

Redacció

La convocatòria d’eleccions generals anticipades i el procés constitutiu d’ajuntaments, consells i el Parlament a les Illes dibuixa un calendari ben atapeït. Aquestes són les dates clau:

A partir d’avui 30 de maig ja es pot sol·licitar el vot per correu. Hi ha temps fins el dissabte 19 de juliol per enviar-lo.

El dissabte 17 de juny és el dia marcat per a la constitució dels ajuntaments i també del Consell de Formentera.

Dos dies després, dilluns 19 de juny, és la data límit per presentar candidatures a les eleccions generals. Abans, s’han d’haver presentat les coalicions. També des del 19 de juny fins al 12 de juliol s’hauran de constituir els consells insulars.

Està previst que dimarts 27 de juny, com a màxim, s’ha de celebrar el ple per a constituir el Parlament. [Finalment serà el dimarts dia 20 de juny].

El divendres 7 de juliol comença la campanya electoral. I mentrestant, s’han de constituir els Consells Insulars i també el Parlament. Fins i tot, podria investir-se el nou president o presidenta del Govern de les Illes en plena campanya electoral de les generals. Això podria succeir com a màxim el 12 de juliol, fins a quinze dies després de la constitució de la cambra balear.

Finalment, el diumenge, dia 23 de juliol hi ha novament una cita amb les urnes, en aquest cas, per triar els diputats i senadors a les Corts Generals. Balears disposa de 8 diputats al Congrés.

Notícies relacionades >

30/05/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris