meteorologia

Calitja i terra roja: el rastre de la borrasca Lola sobre les Illes

El cap de setmana una massa d'aire africà arribarà entorn de la Mediterrània occidental

Pla de Sant Jordi. | Foto: CATI TUR.


Aquesta setmana la pluja ha estat ben present a l’arxipèlag, amb una situació de cel ennigulat i ruixats que en general ha estat febles. Aquest cap de setmana canvia la situació i passarem a tenir temps una mica més estable amb una pujada de la temperatura, lligada a la borrasca Lola.

Divendres al matí tendrem el cel estarà mig ennigulat. Seran niguls baixos que s’alternaran amb les clarianes. No plourà i la temperatura màxima serà més alta que avui. Arribarem a superar els 20 ºC a migdia a Mallorca i Eivissa. El vent serà fluix i a la mar haurà marejol i àrees de maror.

El cap de setmana una massa d’aire africà arribarà a l’entorn de la Mediterrània occidental. Serà la responsable d’una pujada de la temperatura notable, sobretot diumenge, però també de calitja i mala visibilitat.

Dissabte el cel estarà enterbolit, amb sol però també amb niguls que a estones faran que el cel estigui més tapat. El vent de llevant es reforçarà cap el sud de l’arxipèlag. La temperatura màxima pujarà 1 o 2 ºC.

Diumenge els niguls creuran el cel de Balears i faran que tenguem un ambient més gris, sobretot a partir de la segona part del dia, a darrera hora, qualque brusca amb terra roja i és probable que hi hagi rissagues. La temperatura mínima serà alta, i la màxima tornarà a pujar, assolirem els 25 ºC a punts del ponent de cada illa.

Atenció al vent de llevant, sobretot a Formentera i Eivissa i sud de Mallorca, bufarà amb força i la situació marítima a aquests sectors es complicarà molt, amb forta maror i maregassa.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Cap de setmana de calor i mar

Els tres pròxims dies el temps serà tranquil, no esperam cap episodi de precipitacions o de baixada de la temperatura

El sol d’agost crema, però el de maig també

Aquesta setmana, el Sol s'eleva 68º sobre l'horitzó a migdia, la mateixa altura que la primera setmana d'agost. La insolació total també és la mateixa, més de 14 hores de...

La previsió del temps: Preestiuet a 25 graus

Tant aquest dilluns com dimarts, però, els niguls tornaran a ser els protagonistes, i pot tornar a fer quatre gotes de terra-roja

Canvi de temps: pluja pel cap de setmana

Diumenge la situació serà més tranquil·la amb més estones de sol