meteorologia

Calitja i terra roja: el rastre de la borrasca Lola sobre les Illes

El cap de setmana una massa d'aire africà arribarà entorn de la Mediterrània occidental

Pla de Sant Jordi. | Foto: CATI TUR.


Aquesta setmana la pluja ha estat ben present a l’arxipèlag, amb una situació de cel ennigulat i ruixats que en general ha estat febles. Aquest cap de setmana canvia la situació i passarem a tenir temps una mica més estable amb una pujada de la temperatura, lligada a la borrasca Lola.

Divendres al matí tendrem el cel estarà mig ennigulat. Seran niguls baixos que s’alternaran amb les clarianes. No plourà i la temperatura màxima serà més alta que avui. Arribarem a superar els 20 ºC a migdia a Mallorca i Eivissa. El vent serà fluix i a la mar haurà marejol i àrees de maror.

El cap de setmana una massa d’aire africà arribarà a l’entorn de la Mediterrània occidental. Serà la responsable d’una pujada de la temperatura notable, sobretot diumenge, però també de calitja i mala visibilitat.

Dissabte el cel estarà enterbolit, amb sol però també amb niguls que a estones faran que el cel estigui més tapat. El vent de llevant es reforçarà cap el sud de l’arxipèlag. La temperatura màxima pujarà 1 o 2 ºC.

Diumenge els niguls creuran el cel de Balears i faran que tenguem un ambient més gris, sobretot a partir de la segona part del dia, a darrera hora, qualque brusca amb terra roja i és probable que hi hagi rissagues. La temperatura mínima serà alta, i la màxima tornarà a pujar, assolirem els 25 ºC a punts del ponent de cada illa.

Atenció al vent de llevant, sobretot a Formentera i Eivissa i sud de Mallorca, bufarà amb força i la situació marítima a aquests sectors es complicarà molt, amb forta maror i maregassa.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Una mànega marina travessa la costa nord de Mallorca

Imatges enregistrades des del llaüt 'Nou Capdepera', de la família Llitrà, de la confraria de pescadors d'Alcúdia

Matí i migdia de ruixats i tempestes

Seran irregulars i començaran al ponent de l'arxipèlag

La primera foto de niguls noctilucents captada a Mallorca

Es pogueren apreciar per sobre la Serra de Tramuntana, entorn de les 22:15 del vespre. Són els niguls més alts que existeixen a la Terra. Són blaus i visibles a sol...

Temperatura moderada i cel més net per començar l’estiu

La pols en suspensió s'ha retirat cap a l'est i tornam a tenir el color blau al cel.