ECONOMIA

Calviño demana completar la unió bancària després del col·lapse de Silicon Valley Bank

La vicepresidenta primera i ministra d'Afers Econòmics ha insistit aquest dimarts en el seu missatge de tranquil·litat i "màxima prudència" arran de la situació financera actual


La vicepresidenta primera i ministra d’Afers Econòmics, Nadia Calviño, ha insistit dimarts en el seu missatge de tranquil·litat i “màxima prudència” arran del col·lapse de Silicon Valley Bank (SVB), però també ha fet una crida per a “completar” la unió bancària amb instruments de gestió de crisi i un fons comú de garantia de dipòsits. “Aquests esdeveniments posen en relleu la necessitat d’avançar com més aviat millor per completar i reforçar la unió bancària“, ha dit en la compareixença de premsa posterior a la reunió de ministres d’Economia i Finances de la Unió Europea (Ecofin).

En aquesta línia, Calviño ha garantit que durant la presidència espanyola de la Unió Europea “serà prioritari” completar el projecte de la unió bancària amb noves eines de gestió de crisi i un sistema comú de garantia de dipòsits, dos pilars encallats des de fa anys per les divisions que existeixen entre els Vint-i-set. La vicepresidenta espanyola serà, precisament, l’encarregada de presidir les negociacions als Consells de ministres econòmics de la UE entre juliol i desembre, el semestre en què Espanya assumirà la presidència de torn del Consell de la UE.

Entitats espanyoles

En qualsevol cas, Calviño ha insistit que “el missatge que s’ha compartit tant ahir com avui” pels seus homòlegs i les institucions de la UE és “molt clar” pel que fa a la “fortalesa del sistema bancari europeu” gràcies a les seves “reserves d’actius d’alta qualitat”, les “importants reserves de liquiditat” i el “marc regulador i de supervisió reforçat”. De la mateixa manera, ha remarcat que les entitats espanyoles també compten amb “una bona situació de liquiditat tant a curt termini com de manera estructural”, així com que aquesta liquiditat és “comparativament més gran” a la dels bancs “d’altres països” i a més s’assenten a les “perspectives positives” de l’economia espanyola.

Col·lapse

Calviño ha insistit en la importància d’actuar “amb la màxima prudència” i “seguir de prop la situació dels mercats”, tot i que ha preferit no opinar sobre com hauria de ser la reacció del Banc Central Europeu (BCE) a l’ona expansiva del col·lapse de SVB als Estats Units. “Jo no gosaria dir al BCE el que ha de fer, ja que té independència i competència per prendre les seves decisions, però esper que encertin per aconseguir complir la seva doble responsabilitat” de garantir tant estabilitat de preus com estabilitat financera, ha respost després de ser preguntada sobre això.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |